A Free Template from Joomlashack

A Free Template from Joomlashack

PROJEKTS “PŪCES GUDRĪBA”

 

"ERASMUS+ 2020.gada kalendārs"

TALES FROM AFAR - pasakas no Latvijas, Somijas, Iatālijas, Turcijas un Portugāles.

ERASMUS+ "Candle Wisdom" projekta ietvaros tika izveidots 2020.gada kalendārs!

Liels paldies skolēniem un skolotājiem par izrādīto interesi un ieguldīto darbu!

Pļavniekkalna sākumskola, Latvija:
Santa Ušacka
Līga Freimane
Gundega Sumeraga
Mare Reizniece
Nora Murāne
Evija Buiķe

Viikkalan koulu, Somija:
Elmeri Hirvikoski and Jere Elo
Sebastian Rissanen and Roni Mikkilä
Alina Brenes and Anni Viitaniemi
Sini Hanka and Sonja Rakkolainen

Escola BÁSICA DO 1º CICLO COM PRÉ-ESCOLAR DA MARINHEIRA, Portugāle:
Iara Abreu
David Santos
Gonçalo Silva
Pedro Pereira
Margarida Santos
Leonor Moniz

Selcuklu Ibrahim Yapici Ilkokulu, Turcija:
Erva Nur Deniz
Zeynep Koygun
Nilda Nur Vardim
Goksu Aksoylu
Fatma Reyyan Aked

Istituto Comprensivo Europa, Itālija
Davis Sbaraglia
Vittoria Paternò and Simona Giunta
Luigi Caputo
Marzia Crisafi
2nd class

#ErasmusPlusLV #CandleWisdom


SADARBĪBA TURPINĀS!

Pļavniekkalna sākumskola 4th class students received a lovely letter from their penfriends from Portugal this week ! A lot has happened in summer and our students can't wait to tell all about it!

#ErasmusPlusLV #candlewisdom


erasmus+ "Candle wisdom" pedējā diena

Pēdējā projekta tikšanās dienā no agra rīta devāmies uz Villa dei Templi jeb Tempļu ieleju Agrigento, kas plašāk pazīstama kā arheoloģisko izrakumu vieta ar seniem tempļiem un Akragas pilsētas drupām un ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumā.
Pēcpusdienā viesojāmies Barrafrankas pamatskolā, kurā iepazināmies ar ikdienas darbu, skolēnu darbiem saistībā ar projektu un noskatījāmies skolēnu sagatavotu uzvedumu par Pinokio.
Dienas noslēgumā bija vienreizēja iespēja baudīt skolas orķestra "Orchestra G.Verga" koncertu, kurā skolas orķestris atskaņoja visu projekta dalībvalstu himnas, kā arī zināmākos itāļu un citu tautu skaņdarbus.
Vakars noslēdzās ar kopīgām atvadu vakariņām, kuras aizritēja sirsnīgās sarunās!
Vislielākā pateicība Barrafrankas Istituto Comprensivo Europa" direktoram, skolotājiem un vecākiem par silto uzņemšanu.

Skolēnu orķestris "Orchestra G.Verga" izpilda Latvijas valsts himnu.

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā

 


 

erasmus+ "Candle wisdom" 3.diena

Trešdien devāmies uz Sicīlijas reģiona galvaspilsētu un lielāko pilsētu Itālijas dienvidos - Palermo, kas bagāta ar daudzu gadsimtu un stilu arhitektūras pieminekļiem, jo pilsēta bijusi dažādu kultūru (rietumu, Bizantijas, arābu) ietekmē.

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā

 


erasmus+ "Candle wisdom" 2.diena

Šodien viesojāmies bērnudārzā un sākumskolā, kur mūs sirsnīgi un silti sagaidīja ar sagatavotu koncertu. Kā runā teica viena no bērnudārza skolotājām: "Mēs ļoti priecājamies ka mums ir bijusi šī iespēja piedalīties šajā projektā, jo tas ir devis iespēju mūsu skolēniem uzzināt visu projekta dalībvalstu kultūru, dabu, kā arī paražas. Bērni apgūst dažādību un iegūst pieredzi un zināšanas, bagātinot sevi."

Skolotājas vārdus apliecināja pie sienām pielikti plakāti par katru valsti un tās dažādību.

Skolotāji lielu paldies izteica arī vecākiem, kuri iesaistījās mūsu sagaidīšanā un parūpējās ar pašu gatavotiem navionālajiem ēdieniem!

Pēcpusdienā projekta dalībnieki devās apskatīt pili Villa Romana del Casale, kas zināma ar dažādām romiešu mozaīkām un ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumā. Paldies mūsu zinošajam gidam Carlo Flammá

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


 

erasmus+ "Candle wisdom" 1.diena

1.diena ERASMUS+ projekta "Candle Wisdom" 3.tikšanās reizē aizritēja spraigi bagātīgu emociju iespaidota! Projekta viesus Barrafrankas skolā sagaidīja ar skolēnu sagatavotiem priekšnesumiem, kuros iesaistīja arī projekta dalībniekus. Tikām iepazīstināti ar klašu darbu sākumskolā.

Pēcpusdienā devāmies ekskursijā apskatīt Barrafranku un tās nozīmīgākās, vēsturiskās vietas, ar kurām mūs iepazīstināja izcilais Barrafrankas vēsturnieks Filippe Salvaggio. Lai projekta dalībnieki visu saprastu, par tulkojumu parūpējās angļu valodas skolotāja Benita Russo!

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

 


 

"Candle wisdom"

Ir iesākusies ERASMUS+ projekta "Candle Wisdom" 3.tikšanās Barrafrankas skolā, Sicīlijā. Visi viesi tika sagaidīti ļoti sirsnīgi un silti!

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

 


mobilitāte uz somiju



 


 

erasmus+ projekta aktivitāte somijā, nikkalā

26. janvāris. Mūs sagaida garš ceļš mājup un šajā laikā mēs varam atcerēties projekta pēdējo dienu, kuras laikā gan skolēniem, gan skolotājiem tika dota iespēja piedalīties pavisam ikdienišķās mācību stundās un vērot to norisi. Atvadoties no Viikkala skolas, visi projekta dalībnieki saņēma piemiņas veltes un sertifikātus. Dienu noslēdza sirsnīgas atvadu vakariņas, kurās piedalījās visi projekta dalībnieki un arī viesģimenes!
Lielu paldies sakām skolas direktorei Agitai Baltmanei par skolas iesaistīšanu ERASMUS+ projektā "Candle Wisdom" un visiem projekta dalībniekiem par atvērtību sadarboties, draudzību un kopības sajūtu visa brauciena laikā!

 


Viena no pēdējām projekta dienām tika veltīta literatūras darbnīcām, kurās tikāmies ar somu rakstnieci un literārās mākslas nodarbību vadītāju Suvi Vehmanen. Darbnīcu mērķis bija padarīt aizraujošu literatūras izpētes un apguves procesu, kā arī sekmēt skolēnu pašizpausmi šajā mākslas nozarē. Mūsu skolas skolēni piedalījās 5.-6.klašu grupas darbā, iepazīstot viens otru, rakstot un uzdodot jautrus jautājumus un sacerot stāstus par dažādiem attēliem. Somu skolēni veica līdzīgu darbu, bet, izmantojot vārdus un teikumus no avīžu izgriezumiem. Vēlāk projekta dalībvalstu skolotāji diskutēja par ieguvumiem, ko sniedz šī metode, un piedāvāja savus risinajumus radošiem literatūras apguves procesiem. Dienas otro pusi skolēni pavadīja savās viesģimenēs, bet skolotāji paviesojās muižā Villilän Kartano.

 

 


 

Jau 3.diena Erasmus + projektā Somijā! Rīta pusē apmeklējām Tactic Games uzņēmumu, un tas izvērsās aizraujošā piedzīvojumā: gan klausoties darbinieku interesantajā stāstījumā, gan apmeklējot ražošanas un spēļu attīstības nodaļas, gan kopā ar pārējiem projekta dalībniekiem spēlējot Alias. Kā viens no uzņēmuma darbiniekiem norādīja: “Spēle ir brīnišķīga metode jaunu zināšanu apguvē!” Pēcpusdienu veltījām Pori pilsētas iepazīšanai, aplūkojot ievērojamākās vietas, kā arī Satakuntas muzeja ekspozīcijās iepazīstot šīs apkārtnes vēsturi un cilvēku dzīvesveidu.

 

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - vairāk bildes
Šodiena mūs lutināja ar siltāku laiku un iepriecināja ar sniegputeni visas dienas garumā. Skolēni izbaudīja stundu norisi Viikalas sākumskolā, kā arī piedalījās florbola spēlē ar skolas audzēkņiem.
Tikmēr skolotājām bija iespēja paviesoties Kirkonseutu bērnudārzā un sākumskolā, kur strādājošie pedagogi tuvāk iepazīstināja ar mācību metodēm, īpaši, ar Erasmus+ projektu saistītajām lasīšanas un rakstīšanas aktivitātēm. Pēcpusdienā skolotājas devās iepazīt vienu no lielākajām niķeļa ražotnēm Nornickel.
Vakarpusē visi projekta dalībnieki izbaudīja patiesu somu meža burvību, baudot uz uguns ceptas desiņas un pankūkas, un nododoties sarunām un dziesmām!

 

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - vairāk bildes


Raiba, iespaidiem bagāta diena Nakkilā! Turpinot Erasmus + projekta aktivitātes Somijā, viesojāmies Viikkala sākumskolā, prezentācijā iepazīstinājām ar sevi un iepazināmies ar citiem projekta dalībniekiem. Pavisam nedaudz ieskatījāmies arī skolas ikdienas norisēs. Mums bija iespēja pabūt vietējā baznīcā, kas slavena ar savu minimālisma stilā veidoto arhitektūru un interjeru, kā arī jaunajā, tikko atvērtajā sporta centrā, kas pārsteidza ar modernu iekārtojumu un daudzveidīgu aprīkojumu. Nebeidzam priecāties par pasakaino, ziemīgo ainavu un arī salu - no rīta bija -21!

 

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - vairāk bildes


Pļavniekkalna sākumskola uzsāk īstenot Erasmus+ skolu partnerības projektu “Pūces gudrība” (Candle wisdom).

Šī gada septembrī Pļavniekkalna sākumskola parakstīja finansējuma līgumu ar Valsts izglītības attīstības aģentūru par Eiropas Savienības Erasmus+ programmas starpskolu stratēģiskās partnerības projekta “Candle Wisdom.” īstenošanu. Projekta ietvaros turpmāko divu gadu laikā partneri no piecām dažādu Eiropas valstu skolām – Turcijas, Itālijas, Portugāles, Somijas un Latvijas kopīgi īstenos dažādas aktivitātes, iesaistot gan visu projektā pārstāvēto skolu skolēnus, gan arī skolotājus.
Projekta virsmērķis – meklēt inovatīvas metodas, kuras varētu pielietot tādu pamatprasmju kā lasītprasme un rakstītprasme popularizēšanai sākumskolas skolēnu vidū, apmainīties ar pieredzēm par inovatīvām metodēm, kas veicina lasīt un rakstīt prasmi, un to integrēšanu partnerskolu mācību procesā. Tāpat viens no projekta uzdevumiem ir motivēt pamatskolas skolēnus lasīt ne tikai skolas mācību programmu ietvaros, bet arī mājās un izvēlēties lasīšanu kā vienu no brīvā laika pavadīšanas veidiem, kā arī uzlabot skolas mācību procesu ietverot tajā starpkultūru, starptautiskās sadarbības dimensiju.
Projekts norisināsies no 2018. gada 1. septembra līdz 2020. gada 31.augustam un tā galvenās aktivitātes būs skolēnu un skolotāju mobilitātes uz projektā iesaistītajām skolām, tādējādi projekta aktivitātēs tieši iesaistot ~ 550 skolēnus un skolotājus, kā arī viņu vecākus.
Projekta pirmā tikšanās norisināsies Latvijā no šī gada 14.-17. novembrim, kuras laikā galvenā uzmanība tiks veltīta projekta administratīvajiem jautājumiem – tiks saskaņoti mācību mobilitāšu datumi, apspriestas projekta ietvaros plānotās aktivitātes un to laika plāns, partneru pienākumi projektā, kā arī tiks izvēlēts projekta logo.
Iespēju īstenot šo projektu Pļavniekkalna sākumskola ieguva, piedaloties Eiropas Savienības programmas Erasmus+ starpskolu stratēģisko partnerību konkursā. Projekta īstenošanai divu gadu garumā ir piešķirts Eiropas Savienības finansējums 24 290 EUR apmērā.
Agita Baltmane
Pļavniekkalna sākumskolas direktore

 

Erasmus+ oficiālā mājas lapa


 

PROJEKTA ERASMUS+ “CANDLE WISDOM” KOORDINATORU TIKŠANĀS

15. un 16. novembrī Pļavniekkalna sākumskolā norisinājās projekta Erasmus+ “Candle Wisdom” koordinatoru tikšanās. Viesi bija ieradušies no Turcijas, Itālijas, Somijas un Portugāles. Katras valsts pārstāvji iepazīstināja ar valsti un savu skolu. Sanāksmē tika pārrunāts un spriests par tālākā projekta realizāciju. Vienojāmies par informācijas izvietošanu dažādās vietnēs.

No katras valsts uz logo atlases 2.kārtu tika izvirzīti 3 labākie darbi. Nobalsojot uzvarēja Selin Kumdelen no Turcijas.

Viesi piedalījās skolas svinīgajā līnijā “Latvijai-100”.

Vizītes noslēgumā tika veikta aptauja. Viesu komentāri bija pozitīvi un uz sadarbību orientēti!

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - bildes

 

 

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack