A Free Template from Joomlashack

A Free Template from Joomlashack

Lāčplēša diena Drukāt E-pasts


Lāčplēša diena Pļavniekkalna sākumskolā

2009. gada12. novembrī par godu Lāčplēša dienai Pļavniekkalna sākumskolā viesojās ZS 17. Pretgaisa aizsardzības bataljona štāba virsseržants Juris Kārkliņš un virsleitnants Armīns Škerbergs.
Tikšanās laikā skolēniem bija iespēja iepazīties ar auksto ieroču ekspozīciju, dokumentāciju, kāda bija Latvijas valsts 20.-30. gados, fotogrāfijām, literatūru un veco naudu. Ar interesi skolēni klausījās zemessardzes pārstāvju stāstījumā par Latvijas vēsturi un par Lāčplēša dienas nozīmi Latviešu tautai.


Skolēnu pārdomas par tikšanos:


„Visvairāk man patika ieroči un zobeni gan veci, gan jaunāki. Visskaistākais bija Trīszvaigžņu ordenis, ar kuru apbalvoja latviešus par varonību. Zemessargi mums interesanti stāstīja par pasaules kariem.”


Kristiāns Ozoliņš 4. klase

„Kad mūsu skolā bija zemessargi, viņi mums pastāstīja par to, kā Latvija cīnījās par savu neatkarības iegūšanu. Interesanti bija senie ordeņi, ar kuriem apbalvoja cilvēkus. Man ļoti patika vecais patafons, kuru uzgriežot skanēja sena melodija. Es arī tādu gribētu sev.”


Valters Karlsons 4.klase

„Man ļoti patika šī tikšanās. Mani priecēja greznie parādes zobeni, kādi bija Latvijas armijai. Interesanti bija tas, ka varēja nofotografēties ar ķiveri un zobenu.”


Ralfs Jēkabsons 4. klase

Iesakām arī citām skolām uzaicināt pie sevis zemessardzes pārstāvjus ar interesanto ekspozīciju, kuras laikā skolēni varēja ne tikai aplūkot eksponātus, bet arī tos paturēt rokās un aptaustīt.   
Pļavniekkalna sākumskolas


Direktores vietniece audzināšanas darba
Ilona Putniņa

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack