A Free Template from Joomlashack

A Free Template from Joomlashack

2018. / 2023. mācību gads Drukāt E-pasts

"KĀRUMS!"

Šodien mūsu skolas pirmklasnieki saņēma gardu dāvanu - katrs bērns tika pie iemīļotā sieriņa KĀRUMS! Paldies uzņēmumam Food Union par saldo pārsteigumu!


Vairāk par akciju: https://www.e-klase.lv/aktualitates/zinas/visi-pirmklasnieki-latvija-sanems-davanu-karums...

 


 

"SPORTA ZĀLES NOSLOGOJUMS 2022./2023.M.G."

Uzklikšķiniet šeit vai uz tabulas, lai atvērtu grafiku PDF formātā

 


"ETWINING PROJEKTS "ESI DROŠS, NE PĀRDROŠS""

Pļavniekkalna sākumskolas 4.b klase sadarbībā ar  Bauskas Valsts ģimnāzijas 5.a klasi visa mācību gada garumā realizēja eTwinning projektu: “Esi drošs, ne pārdrošs!“. Projekta sākumā skolēni mācījās filmēt iepazīšanās video, ar kura palīdzību iepazina viens otru.  Gada garumā bērni izpētīja dažādas drošības instruktāžas, par tēmām: drošība internetā un elektrodrošība. Rezultātā tika izveidotas vairākas galda spēles, kuras tiek aktīvi spēlētas un par savu patstāvīgo mājvietu izvēlējušās skolas bibliotēku. Skolēni radīja un mācījās filmēt un montēt dažādus video par elektrodrošību. Tika apgūti jauni IT rīki, kuru izmantošanas rezultātā tapa infografikas par elektrodrošību. Pļavniekkalna sākumskolas mājas lapā ir apskatāmas izveidotās infografikas par elektrodrošību.


Bērnu darbi par drošibu un bīstamību (PDF formātā)

Alekssis

Amanda

Estere

Mārtiņš

Roberts

Vanesa

 

 


"ETWINING PROJEKTS "KOKI""

Šajā mācību gadā Pļavniekkalna sākumskolas  5. klases skolēni, sadarbojoties ar pirmskolēniem no PII  “Vārpiņa” Valmieras novadā, piedalījās eTwining projektā “Koki”. Pirmskolēni devās uz parku, iepazina un fotografēja dažādus Latvijā augošus kokus, bildes nosūtīja skolēniem. Kopīgi tapa arī stāsts par kādu koku. Skolēni tulkoja koku nosaukumus un stāstu uz angļu valodu, datorikas stundās apguva programmēšanas pamatus un veidoja datorspēles koku iepazīšanai latviešu un angļu valodās. Pirmskolēni izspēlēja skolēnu veidoto spēli un novērtēja to. Projekts ir saņēmis eTwinning kvalitātes sertifikātu. Paldies skolotājai Karīnai Gelašai un skolēniem par ieguldīto darbu.


 


"BALTU, PŪKAINU DIENU LĪDZ ZIEMASSVĒTKIEM"

Vēl tikai nedaudz baltu, pūkainu dienu līdz Ziemassvētkiem.
Lai tie nāk cilvēcības, sapratnes, kopības sajūtas un savstarpēja atbalsta piepildīti!
Skanot 4.b klases meiteņu - Amandas, Martas un Vanesas balsīm, viss Pļavniekkalna sākumskolas kolektīvs novēl mīļus, baltus Ziemassvētkus!


Video var apskatīt šeit.

 


"VINGRINAMIES"

Šodien 4.b klasē vingrināmies pēc burtu pieraksta spēlēt vienkāršu pavadījumu Ziemassvētku dziesmām


Video var apskatīt šeit.

 


"PUTNI"RĪNOT SKAISTO UN LABO"

Saskatīt un apbrīnot skaisto un labo - tepat Latvijā : jūras krastu, mazu ežuli zaļās sūnās, gliemezi, kurš lēni rāpjas pa zāles stiebru, kaķi uz nama jumta, gaiļus Rīgas torņos, jautri rūcošas mašīnas ielās ! Katrs sīkumiņš, katra detaļa veido mūsu Latvijas kopskatu un kopskaņu!
Sveicot mūs un jūs Latvijas 103. dzimšanas dienā, Pļavniekkalna sākumskolas kolektīvs novēl nepārstāt saredzēt savas zemes skaistumu, tās cilvēku labestību un dvēseles bagātību!
Šoreiz visas skolas vārdā savu sagatavoto sveicienu sūta 1.b klase.
Daudz laimes, Latvija!


Video var apskatīt šeit.

 


"PUTNI"

Pārliecinošu košuma un prieka noti mūsu skolas gaiteņos ienesuši putni: lieli un mazi, tievi un resni, ļoti krāsaini un mazāk krāsaini, priecīgi un varbūt nedaudz pikti, tapuši radošā trešklasnieku un skolotājas Maijas Bļasānes tandēmā. Lai šī spilgtā kompānijā iepriecina arī jūs!

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"“ETWINNING SKOLA” STATUSS"

2021. gadā, mūsu Pļavniekkalna sākumskola, ieguva prestižo Eiropas Komisijas piešķirto “eTwinning Skola” statusu.  26. oktobrī tika saņemts apliecinājums.

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"LABĀKAIS PEDAGOGS 2020./2021.M.G."

Labākais pedagogs 2020./2021.m.g. Pļavniekkalna sākumskolā ir mūsu skolotāja Iveta Kalniņa. Apsveicam!

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"1. SEPTEMBRIS"

 

 


"SIEKALU TESTA SAVĀKŠANAS INSTRUKCIJA"

Saite, kur kopā ar bērnu mājās varat noskatīties video pamācību
Gatavojoties klātienes mācībām, informējam, ka paredzētais rutīnas skrīnings Pļavniekkalna sākumskolā nevakcinētajiem vai Covid neizslimojušajiem skolēniem un pedagogiem notiks  ceturtdien, 26. augustā no plkst. 9:00 – 13:50 un piektdien, 27.augustā no plkst. 9:00 līdz 12:35.
Lūdzu ievērot skolotāju sūtīto laika un telpu sadalījumu testa veikšanai.


"AICINA DARBĀ"

Pļavniekkalna sākumskola aicina darbā:
- SĀKUMSKOLAS SKOLOTĀJUS
- ANGĻU VALODAS SKOLOTĀJU
CV sūtīt uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu
Zvanīt +371 29691230

 


"AICINA DARBĀ"

Pļavniekkalna sākumskola aicina darbā:
- SĀKUMSKOLAS SKOLOTĀJUS
- IZGLĪTĪBAS PSIHOLOGU
CV sūtīt uz Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu
Zvanīt +371 29691230

 


"EVERITA PETROVA IR APBALVOTA AR ETWINING KVALITĀTES SERTIFIKĀTU"

Pļavniekkalna sākumskolas 1.b klase un skolotāja Everita Petrova ir apbalvota ar eTwining Kvalitātes sertifikātu
Projektam:
Pavasara vēstneši
17.06.2021
Ļoti priecājamies par novērtējumu!

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"PAVASARA VĒSTNEŠI"

Ir noslēdzies eTwining nacionālais projekts "Pavasara vēstneši". Sadarbībā ar partnerskolu Baložu vidusskolas 1.c klases skolēniem ir radīti kopīgi darbi. Tas devis patiesu gandarījumu un prieku par paveikto. 25.maijā Pļavniekkalna sākumskolas 1.b klase, skolotāja Everita Petrova un Baložu vidusskolas 1.c klases skolēni, skolotāja Agnija Grigore piedalījās pēdējā noslēdzošajā zoom tikšanās reizē. Aizraujoši bija minēt pašu sacerētās mīklas par kukaiņiem. Projekta rezultātā tapusi e-grāmata "Pavasara vēstneši", kurā ir apkopoti skolēnu darbi un partnerskolas skolēnu piemeklētie dzejoļi, https://read.bookcreator.com/WZx7t.../2IljIwzHQae_OBfMwsBfBA
Kopīgā darba rezultātā izveidotas darba lapas ar aprakstošām mīklām. Skolēni ar interesi pētīja kukaiņus, lai iepazītu kukaiņu īpatnības, atšķirības, dzīvesveidu utml. Ir tapusi padlet siena ar bērnu fotogrāfijām un arī diplomi par skatītāju simpātiju fotogrāfijām (Diplomus ieguva tie skolēni, kuru fotogrāfijām bija visvairāk sirsniņu)! https://padlet.com/agnijagrigore/f0gkkkx43wiw45ev
Liels paldies jāsaka skolēnu vecākiem par sadarbību, atsaucību, palīdzot skolēniem izpildīt radošos uzdevumus. Projekta noslēgumā skolēni un viņu vecāki aizpildīja anketas, kurās dalījās ar savu jauno pieredzi un iegūto. https://read.bookcreator.com/WZx7t.../xnNuGLl3To6hnusdSABfVA
Laiks ir paskrējis tik ātri, bet gandarījums un prieks par dalību ir palicis katra sirsniņā. Varam teikt ka tā bija brīnišķīga pieredze, lai iepazītu, uzzinātu un iemācītos kaut ko jaunu, neierastu.
Lai saulaina vasara!

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"EŽUKI IR ASI"

Vakar noslēdzās viens no dīvainākajiem mācību gadiem, kāds pieredzēts. Visi jūtamies priecīgi un atviegloti - skolēni, vecāki un skolotāji. Lai mums visiem saulaina vasara un laba atpūta!!! Atvadāmies līdz rudenim  ar apkopojumu no 4. un 6.klašu diegu dizaina darbiem par ežu tēmu, jo arī mūsu bērni reizēm ir kā ežuki - asi, durstīgi, bet tomēr tik mīļi. Uz tikšanos jaunajā mācību gadā!

Video var apskatīt šeit.

 


"IRON BUTTERFLY"

Apgūstot dažādus mācību priekšmetus, skolēni tiek rosināti domāt, spriest, just un savus priekšstatus un emocijas izpaust ar iegūto prasmju palīdzību. Mācību gada nogalē ir tapis vēl viens vizuālās mākslas un mūzikas kopdarbs, meklējot kontrastus hard rock un popmūzikas žanros un atdzīvinot krāsās, formās, līnijās dažnedažādus taureņus - gan "Iron Butterfly"(dzelzs taureni), gan lirisko - dziedātāja Dona radīto. Paldies sesto klašu skolēniem par ieguldīto darbu! Lai saulaina vasara un lai taureņi lido.

Video var apskatīt šeit.

 


"JĀVAIRO GAIŠUMS"

Atsaucoties Ogres Valsts ģimnāzijas aicinājumam, arī mūsu skolas logos iedegās gaismas. Akcijas mērķis ir sabiedrībai atgādināt, ka, neskatoties uz ieilgušo attālināto mācību procesu, skolas turpina savu darbu, skolas sirds turpina pukstēt!
Pievienojamies idejas autoru domai, ka šajā saspringtajā laikā, kad vairojas dusmas, neiecietība un visiem mācību procesā iesaistītajiem izsīkušas spēka rezerves, ir jāvairo gaišums. To tad arī simbolizē šī gaisma skolas logos.
No sirds ceram, ka jaunajā mācību gadā skolā ne tikai degs gaisma, bet arī skanēs bērnu čalas un skolotāju balsis.

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"LATVIJAS OLIMPISKAI KOMITEJAI 99"

Latvijas Olimpiskā komiteja svin 99. dzimšanas dienu 21.maijā. Katru gadu tā tiek atzīmēta un svinēta ar kopīgu vingrojumu kompleksu. Tas ir kļuvis tik populārs, ka diena ir pārvērtusies par mēnesi (23.04.-23.05.). Šodien to atzīmējām ar kopīgo vingrojumu kompleksu, kuru izvingrojām arī mēs, Pļavniekkalna sākumskolas skolēni un skolotāji, kaut arī attālināti, bet kopā. Mēs esam #sportiņā

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"MĀMIŅĀM"

Mazo pirmklasnieciņu domās kā visskaistākais zieds, kas uzplaukst mīlestībā un rūpēs par savu bērniņu. Māmiņa, kuras mīļos sejas vaibstus un auguma aprises centīga bērna roka zīmē uz baltas papīra lapas. Skolotājas ir māmiņas un viņām pašām arī ir māmiņas. Tāda vienojoša un savstarpējas sapratnes pilna sajūta, kad runa ir par māmiņām.
Tā  nu šogad, atkal attālināti svinot Māmiņdienu, tapis kopīgs bērnu un skolotāju sveiciens mūsu pašām mīļākajām un labākajām. Lai jums visām skaisti un sirsnīgi svētki!
Sveicienā skan Anitas Rezevskas dziesma "Čukstus māmiņai", kuras izpildījumā savas balsis apvienojušas deviņas mūsu skolas skolotājas.

Video var apskatīt šeit.

 


"ELEKTRĪBA"

Šajā attālinātajā mācību procesā 3.a klases skolēni pamēģināja apgūt ko jaunu. Dabas zinību stundā tika apkopota tēma "Elektrība". Skolēni iepazinās ar virtuālās sienas "Jambord" veidošanu. Process skolēniem šķita aizraujošs. Skolēni bija patīkami pārsteigti, ka šādus darbus var paveikt paši.

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"PAVASARA VĒSTNEŠI"

Pļavniekkalna sākumskolas 1.b klase un skolotāja Everita Petrova kopā ar Ķekavas novada Baložu vidusskolas 1.c klasi un klases audzinātāju Agniju Grigori, ir uzsākusi dalību eTwining nacionālajā projektā "Pavasara vēstneši".Projekta ietvaros skolēni vēros dabā notiekošās pārmaiņas, pilnveidos rakstītprasmi, veidojot aprakstošās mīklas par pavasara vēstnešiem, kā arī izpētīs dabā notiekošās pārmaiņas, tās piefiksējot fotogrāfijās. Apgūs prasmes strādāt ar piedāvātajiem IKT rīkiem.
13.aprīlī notika pirmā dalībnieku tikšanās Zoom tiešsaistē. Jāteic, ka satraukums visiem bija liels. Tikšanos ieskandinājām ar latviešu tautasdziesmām par pavasari, kā arī veidoto filmiņu. Katra klase iepazīstināja ar sevi. Dalījāmies pavasara prieka sajūtās. Pārrunājām darāmos darbus. Esam patiesi gandarīti par iespēju mācīties sadarboties ar citām skolām. Iegūt jaunus domu biedrus un draugus. Paldies vecākiem par atbalstu.

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"eTwinning LATVIA"

Apsveicam 22 izglītības iestādes, kas uz diviem gadiem saņēmušas Eiropas Komisijas piešķirto “eTwinning Skola” statusu, kas apliecina skolu ieguldījumu ne tikai  projektu īstenošanā un pedagogu profesionālajā pilnveidē, bet arī digitālo prasmju un eDrošības attīstīšanā:

Jūrmalas Pii Zvaniņš
Ventspils pirmsskolas izglītības iestāde “Pasaka”

 

Nākamā pieteikšanās sāksies šī gada novembrī! Vairāk par "eTwinning Skola" statusu: https://etwinning.lv/etwinning-skola/


"eTwinning Skola"

Pļavniekkalna sākumskola  ir ieguvusi "eTwinning Skola" statusu 2021.-2022.gadam. Liels paldies par ieguldīto darbu  pedagogiem un skolēniem! Īpaši Everita Petrova, Agnija Grigore un Inese Zvaigznone.

 


"BARIKĀDĒM 30"

6.b klases skolēni sociālo zinību un klases stundai veidoja katrs savu prezentāciju - BARIKĀDĒM 30. Darbs tapa pēc klases audzinātājas Everitas Petrovas ieteikuma.

Darbus var aplūkot šeit.

 


"EMOJI"

Vispirms bija mūzika, un tajā skanēja dažnedažādas emocijas. Tad bija vārdi, kuros tās tika nosauktas. Un tad tapa zīmējumi, kuros emocijas un to raksturojums pārvērtās par simboliem jeb, mūsdienīgi izsakoties, par "emoji".Procesā iesaistījās 4.klases skolēni.

 

 


"ATZINĪBA NO UZDEVUMI.LV"

 


 

"24. JANVĀRĪ UZKRITA PIRMAIS SNIEGS"

"Uzkrita pirmais sniegs. Nu viss ir balts. Tik balts, ka nekā nevar atšķirt....." tā par ziemas baltumu runā Imants Ziedonis "Baltā pasaka". Par ziemas prieku, sajūtām, emocijām un sniega baltumu, dalījās 1.b un 6.b klases skolēni, izveidojot kopīgu foto atmiņu lapaspusi.

Visas bildes var apskatīt šeit.

 


"GARAJĀ ZIEMAS BRĪVLAIKĀ PIEDĀVĀJĀM"

Neplānoti garajā ziemas brīvlaikā piedāvājām pirmo klašu skolēniem saturīgi pavadīt brīvo laiku. Katrs bērns varēja izveidot savu dienasgrāmatu, kurā apkopot paveiktos darbus, eksperimentus, pētījumus. Šī ideja rosināja skolēnus nostiprināt un pilnveidot prasmes, radoši darboties, atklājot sevī ko jaunu.

Video var apskatīt šeit.

 


"MŪSU MAZAIS PĀRGĀJIENS 2020"

Pļavniekkalna sākumskolas 5.a klases skolēni mācību gada sākumā piedalījās konkursā “Mūsu mazais pārgājiens 2020”, kura mērķis bija iepazīt un izpētīt meža nozari no kultūrvēsturiskā viedokļa. Mūsu mērķis bija Depkina muiža. Ēku ieskauj ainavu parks ar dažām reto koku sugām un nelielu upīti.  Koku starpā ir viens no lielākajiem melnalkšņiem Latvijā. Paldies skolotājai Inetai un Jēkaba vecākiem par ideju deleģēšanu un videoklipa tapšanā.
Skolotāja Dzintra.

Video var apskatīt šeit.

 


"ESSD 2020 serifikāts"

Skola ir saņēmusi ESSD 2020 sertifikātu, kā apliecinājumu dalībai Eiropas Skolu sporta dienas projektā.

 



"Latvijas 102.dzimšanas diena"


"Latvijas 102.dzimšanas diena"


Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"Pļavniekkalna sākumskola 2020. gadu pavada skolas 150-gades zīmē"

Šoreiz svinēšana notiks citādi. Visa mācību gada garumā svinēsim svētkus, radot un rādot skolēnu veikumu.
Latvijas 102.dzimšanas dienas priekšvakarā sveicienus mūsu valstij un tās iedzīvotājiem sūta 4. klases skolēni ar skanīgu dziesmu un pašu fotografētiem dabas skatiem!
Lai visiem skaisti svētki!

Video var apskatīt Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā

 


"Skolotāj, vai šodien klavieres būs?"

 

Nu jau kādu laiku mūzikas stundās dažās klasēs it bieži izskan jautājums: “Skolotāj, vai šodien klavieres būs?” Patiešām, pavisam cita motivācija mācīties notis, ritmu, diēzus un bemolus, ja to visu var izmēģināt arī praksē. 10 izrullējamās klavieres ir fantastisks ieguvums! Prieks bērniem un prieks skolotājai!

 


"LABĀKAIS PEDAGOGS"

Labākais pedagogs 2019./2020.m.g. Pļavniekkalna sākumskolā ir mūsu sporta skolotāja Ina Krolle. Apsveicam!

 


"IK SKOLOTĀJS IR BURVIS"

Ik skolotājs ir burvis,
Jo sirdis atslēgt māk,
Lai tajā labestība
Un mīlestība nāk.
Ik skolotājs ir burvis
Un eņģelis mazliet,
Jo zināšanas  sējot
Caur gadsimtiem spēj iet.
/M. Bārbale/
Lai jums pietiek dzīvesprieka, spēka, enerģijas, radošuma, gandarījums par paveikto, pacietība un mīlestība katrai dienai!
Paldies Jums Pļavniekkalna sākumskolas skolotāji!
Direktore Agita Baltmane


"PAGARŠO BRĪ-BRŪ-KRAU MAIZES KRAUKŠĶI!"

2019./2020.mācību gadā Pļavniekkalna sākumskolas 5.b un 4.a klases skolēni kopā ar skolotājām īstenojuši eTwinning projektus.
5.b klases skolēni kopā ar skolotāju realizēja projektu “Pagaršo Brī-Brū-Krau maizes kraukšķi!”
Projekta dalībnieki iepazinās ar mūsu latvisko simbolu – maizi, kas gadu simteņiem rūpīgi lotota un gādāta, joprojām ir uz mūsu galda. Izpētīja maizes vēsturi, tradīcijas, folkloru, tās nozīmi senāk un mūsdienās. Izzināja savas ģimenes maizes lietošanas ieradumus, atšifrēja maizes priekšmetus (mulda, lize, čauksture, abrkasītis u.c.). Sadarbojās ar dažādu paaudžu cilvēkiem, kā arī izmantoja digitālos IKT rīkus un tiešsaistes platformas veiksmīgai komunikācijai, lai apmainītos ar idejām.
4.a klases skolēni kopā ar skolotāju realizēja projektu “Droši nedrošās spēles.”
Projekts "Droši nedrošās spēles" skolēniem saistoši un interesanti atgādinās par bīstamām situācijām apkārt, attīstot kritisko domāšanu, aktiermākslu, izmantojot sadarbību un digitālos rīkus, veidojot grīdas spēli "Droši pasaulē".
Abi projekti ieguvuši Nacionālo kvalitātes sertifikātu.
Paldies skolēniem, vecākiem un skolotājām Everitai Petrovai, Agnijai Grigorei un Inesei Zvaigznonei par ieguldīto darbu.
Lai radošas idejas jauniem projektiem!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"DAŽĀDU LAIKMETU MŪZIKA UN DEJA"

Pie mums atkal viesi! Interesantā ceļojumā no viduslaikiem līdz mūsdienām, iepazīstoties ar dažādu laikmetu mūziku un deju, devāmies kopā ar tenoru/kontra tenoru Miku Abaroniņu, čellisti Artu Abaroniņu un dejotāju Elvīru Tēbergu. Drosmīgākajiem bija iespēja pat uzdejot, kā arī parādīt savas zināšanas, atbildot uz jautājumiem. Sen nebijis gadījums, kad, noslēdzoties koncertlekcijai (ar rokenrola karaļa Elvisa Preslija dziesmu), klausītāji pat īsti negribēja doties prom un lūdza priekšnesumu atkārtot! 4.-6. klašu skolēni un skolotājas saka "paldies!" projektam "Skolas soma" par šo interesanto pasākumu!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"OLIMPISKĀS DIENAS VINGROŠANA"

Šogad, kā jau ierasts, viss notiek nedaudz citādāk. Arī Olimpiskās dienas vingrošana notika nevis kā iepriekš, visiem kopā, sporta zālē, bet gan pa grupām - klašu telpās un gaiteņos. Tas gan nekādi nemazināja azartu un sportisko garu - tas mūsu skolā mājo jebkuros apstākļos!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā



Kārtība, kādā tiek nodrošinātsmācību process Pļavniekkalna sākumskolā, ievērojot epidemioloģisko situāciju infekcijas Covid-19 laikā

Mācību procesa organizācija 2020/2021 m.g.



"4.a klases mājturības stundas darbi"

4.a klases skolēni cītīgi mājturības stundās pastrādājuši! Malači!


""SKOLAS SOMA" DĀVINA LINEĀLUS"

Pļavniekkalna sākumskolas skolēni ir atraduši veidu kā pielietot biedrības “Skolas soma “ dāvātos lineālus. Ja kopā sastātos visi skolas bērni ,tad var izmērīt skolas apkārtmēru , nomērīt skolas durvju un logu apkārtmērus . Varam pat absolventu dāvāto pīlādžkoku zaru un eglītes augstumu izmērīt .Bet, ja citas idejas nenāk prātā , tad lineālus pielietojam mācību procesā.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"PROJEKTA "SKOLAS SOMA" IETVAROS"

10.martā 5.a un 5.b klasei, projekta "Skolas soma" ietvaros, bija iespēja doties un LNB. Ar lielu interesi un aizrautību skolēni iepazina Latvijas kultūrmantojumu, kas tiek nodots no paaudzes paaudzē. Novērtēt ēkā glabātās tautas vērtības. Gidu pavadībā tika iepazītas un izstaigātas saulainās telpas līdz pat elpu aizraujošam kāpienam 12. stāvā, no kura pavērās skats uz Rīgas torņiem. Praktiskajā daļā skolēni iepazina kaligrāfisko rakstu. Paldies par jauko ceļojumu, vērtību pasaulē!?

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"PROJEKTA "SKOLAS SOMA" IETVAROS"

3.martā Pļavniekkalna sākumskolas 4.a un 4.b klase, pateicoties projektam "Skolas soma", devās ekskursijā uz Latvijas Nacionālo bibliotēku. Ekskursijas laikā iepazinām Gaismas pils telpas, dažādas ekspozīcijas un izstādes. Radošajā darbnīcā uzzinājām kā agrāk grāmatās tika veidots grafisks attēls un kā uzrakstīt spoguļrakstā savu vārdu.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"SIA "CLEAN R" KOPĀ AR TALISMANU - ČAKLO SKUDRU"

Vides pakalpojumu uzņēmums SIA "Clean R" kopā ar talismanu - čaklo skudru viesojās mūsu skolā jau otro reizi ar vides izglītības lekciju. Skolēniem bija iespēja atsvaidzināt zināšanas par atbildīgu dzīvesveidu, sadzīves atkritumu šķirošanu un pareizu rīcību ar dažādu veidu atkritumiem.

Jautājumu loks, kurus aptvēra SIA "Clean R":
1) Kāpēc jāšķiro atkritumi un jāsamazina to apjoms?
2) Ko ikviens var darīt, lai samazinātu atkritumu „kalnus“ un vides piesārņošanu?
3) Kā atpazīt šķiroto atkritumu konteinerus, ko tajos drīkst un ko nedrīkst mest?


"GUDRĪBU GRĀMATA"

5.martā ar dziesmām, rotaļām un lugu “Gudrību grāmata” aizvadīti "Burtiņu un cipariņu svētki"! 1.klases skolēni pierādīja, ka nu ir apguvuši visus burtus un prot raiti lasīt un rakstīt.
Paldies 5.b klases skolēniem un klases audzinātājai Everitai Petrovai par interesantiem uzdevumiem par ciparu atpazīšanu un atraktīvajām kustību rotaļām!
Par labi padarītu mācību darbu skolēni saņēma uzslavas rakstu un nelielu piemiņas dāvaniņu no klases audzinātājas, savukārt skolas direktore Agita Baltmane katram skolēnam dāvināja lineālu no "Latvijas Skolas Soma", kas noteikti skolēniem noderēs turpmākajās skolas gaitās!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"zobārstniecības māsas ar pedagogu"

4.martā mūsu skolā ciemojās Latvijas Universitātes 1.medicīnas koledžas 2.kursa zobārstniecības māsas ar pedagogu Inesi Ķirpi. Paldies par sadarbību!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"Tautas bumba"

Latvijas Skolēnu 73. spartakiādes finālsacensībās "Tautas bumba" mūsu skolas zēnu komanda ieguva 1. vietu.
APSVEICAM LATVIJAS ČEMPIONUS!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"APSVEICAM RINALDU AR IEGŪTO14. VIETU LATVIJĀ."


Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"PROJEKTS "ATKLĀJ SAVU TALANTU - 2""

Mūsu bērniem noteikti ir jāsajūt kā ir uzstāties uz lielās skatuves, izbaudīt skatītāju ovācijas un darboties kopā ar profesionāļiem mūzikas, dejas un aktiermākslas jomā!

Biedrība «Skolas bērniem», Pļavniekkalna sākumskola - aktīvs un radošs skolotāju kolektīvs un "The Young Americans" - dejas, mūzikas un drāmas studenti – topošie skolotāji un skatuves mākslinieki no 40 pasaules valstīm aicina pieteikties radošajām darbnīcām, kuras norisināsies Pļavniekkalna sākumskolā no 2020.gada 5. līdz 7.maijam.

Pieteikšanās darbnīcām izmantojot saiti

Papildus informācija par "The Young Americans", plānotajām darbnīcām un to norisi atrodama šeit


"SERTIFIKĀTS"

27. februārī saņēmām sertifikātu par piedalīšanos Eiropas Skolu sporta dienā 2019.

#BeActive

 


"MĀKSLA UN MŪZIKA"

Vizuālā māksla un mūzika ir mācību priekšmeti, kuru ietvaros viegli un dabiski var veidot sadarbību.
3.klases mūzikas stundā uzsākts projekts, analizējot skaņdarbu, nosakot dominējošos instrumentu tembrus un iztēlojoties katru no tiem kādā krāsā, kā arī iztēlojoties, kas ir dejotāji F.Pulenka skaņdarbā “Aicinājums uz deju”, brīnišķīgu, skatāmu rezultātu ieguva vizuālās mākslas stundās, darbojoties dažādās tehnikās, klājot fonus un padarot izteiksmīgākus dejotāju siluetus, pievēršot uzmanību sajūtām un detaļām.
Prieks pašiem meistariem un gandarījums skolotājām!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"BĒRNU DZIESMAS KONKURSĀ “BALSIS”"

Kā jau katru gadu, pavasarim tuvojoties, koši ieskanas bērnu ansambļu dziesmas konkursā “Balsis”. Lai arī šoreiz mums negāja tik labi kā pērn, paveikts tāpat ir daudz. Jāapzinas plusi un jātiek vaļā no mīnusiem, lai turpmāk skanētu vēl labāk. Paldies gan dziedātājiem, gan vecākiem, gan visam skolas kolektīvam par atbalstu!

 


"ZIEDOT DZĪVNIEKU PATVERSMEI"

Izsakām pateicību visiem Pļavniekkalna sākumskolas skolēniem, kuri no 14.02.- 21.02. atsaucās uz 6.a klases aicinājumu - ziedot dzīvnieku patversmei. Visas Jūsu ziedotās mantas un barība ir nogādāta dzīvnieku patversmei “Labās mājas”. Jūsu sagādātās segas, spilveni, barība noteikti iepriecinās mazos četrkājainos draugus.
Liels paldies 6.a klases skolniecei Rūtai Lukaševicai un viņas komandai, par noorganizēto pasākumu.
Skolas administrācija

 

 


"BĒRNU UN JAUNIEŠU ŽŪRIJA 2019"

Noslēdzas "Bērnu un jauniešu žūrija 2019"

Mūsu skolas bibliotēkas lasītāji katru gadu piedalās lasīšanas veicināšanas projektā
"Bērnu un jauniešu žūrija." Par grāmatu ekspertiem šogad kļuva 18 skolēni. Katram ekspertam bija
jāizlasa 6 grāmatas un tās jānovērtē, aizpildot elektronisko anketu. Aktīvākie lasītāji šoreiz bija vecuma
grupā 5+. Par labākajām un interesantākajām lasīšanas piedzīvojumā tika atzītas grāmatas:

5+ I.Paklone "Es picas brālēnu cepu."
9+ K.Hāgerups "Meitene, kas gribēja izglābt grāmatas."
11+ S.Petešena "Burbulis."

Paldies jaunajiem ekspertiem un kopā gaidīsim Bērnu/Jauniešu žūriju 2020.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"CIEŅĀ PRET MAIZI"

Šodien ar mums, 5.b klases skolēniem, savā dzīves gudrībā, mīlestībā un cieņā pret maizi dalījās Matīsa vecmāmiņa Vēsma Ružāne. Paldies!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"MEC-MERIDIAN ENGLISH COMPETITION"

Šodien pārstāvēt mūsu skolu angļu valodas konkursā "MEC-Meridian English Competition" 4.-6.kl. devās Aleksa Avišāne, Lelde Rundāle un Mare Reizniece.
Konkurss notika 7 kārtās un komandas uzdevums bija pierādīt savas angļu valodas zināšanas lasīšanas, klausīšanās, pareizrakstības un valodas lietojuma uzdevumos, kā arī radošajā uzdevumā attēlojot zināmu filmu vai grāmatu neizmantojot vārdus.
Apsveicam komandu ar pārliecinoši izcīnīto 1.vietu!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"Maize- Latvijas sirds"

Maize- Latvijas sirds. Šodien 5.b klasei bija prieks ielūkoties mūsu senču dzīves gudrībās, no grauda līdz maizes klaipam. Par to sakām milzu paldies 5.b klases Mārtiņa brīnišķīgajai vecmāmiņai Dacei Dukaļskai un mammai Marikai Dukaļskai.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"SPRĪDĪTIS"

5.b klasei literatūras stundas uzdevums bija iestudēt A.Brigaderes lugas "Sprīdītis" vienu tēlojuma epizodi. Šodien 1.klasei atrādījām paveikto.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"tautas bumbā Zēni izcīnīja 1. vietu"

Pļavniekkalna sākumskolas zēnu un meiteņu komandas 4. februārī piedalījās Zemgales reģiona skolēnu sporta sacensībās spēlē Tautas bumba. Zēni izcīnīja 1. vietu un ceļazīmi uz Latvijas 73. skolēnu spartakiādi. Meitenes sīvā konkurencē izcīnīja 4. vietu.
Apsveicam skolēnus un skolotāju ar sasniegumiem.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"Droši nedrošās spēles"

Nacionālajā #eTwinningLV projektā "Droši nedrošās spēles" partnerskolu - Kalnciema vidusskolas, Bauskas Valsts ģimnāzijas un Pļavniekkalna skolēni kopīgi izveidoja nedrošo vietu apkopojumu. Visbiežāk 9-10 gadus veci bērni nedroši jutušies mežā (8), uz ielas (4), tumsā (4), uz ceļa (4), vieni mājās un daudzās citās vietās. Interesanti, ka šī vecuma bērni neminēja internetu kā nedrošu vidi.Projekta nākamajā aktivititātē - videokonferencē tiks izlozētas nedrošās vietas, kuras skolēni iestudēs, filmēs un pārveidos QR kodos.


"tautas bumbā dubultā uzvara"

Apsveicam ar dubulto uzvaru! Tautas bumbā abas komandas izcīnīja 1.vietu.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"KĀ UZSTĀTIES PUBLIKAS PRIEKŠĀ"

Kā uzstāties publikas priekšā? Kā prezentēt savu darbu? Vai lietu kārtība ir tiešām nozīmīga? Ja es to zināšu, vai tas man palīdzēs?
To visu un vēl citu noderīgu informāciju 5.a un 5.b klasei stāstīja, rādīja un ierosināja praktiski darboties Teides vecāki.
Paldies par atsaucību!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"E-ZINĀŠANU ČEMPIONĀTS"

 

Aicinām skolēnus piedalīties "e-Zināšanu čempionātā" ej.uz/hgnn un pārbaudīt savas zināšanas par drošību internetā un medijpratību, līdz 28.februārim aizpildot testu internetā:
1.- 4.KLASEI ej.uz/e-cempionats_1-4
5.- 7.KLASEI ej.uz/e-cempionats_5-7
8.- 9.KLASEI ej.uz/e-cempionats_8-9
10.- 12.KLASEI ej.uz/e-cempionats_10-12
2020.gada 2.martā tiks izlozēti 20 laimīgie, kas saņems pārsteiguma balvas no Drossinternets.lv
Piedalies un veiksmi!
#DID2020 #eČempionāts #DrošāksInternetsSākasArTevi


"PROJEKTS “SPA OF DREAMS”"

Projekta “Spa of dreams” sagatavošanas vizītes ietvaros, 27. janvārī Pļavniekkalna sākumskolā viesojās Polijas Publicna Szkola Podstawowa im.Polskih Noblistow skolas direktore Malgorzata Jarczok un angļu valodas skolotāja Aleksandra Wojcik. Vizītes laikā tika parakstīts sadarbības līgums, pārrunāts par izglītības sistēmu abās valstīs, notika tikšanās ar skolas pedagogiem.
Projektā piedalās 6.a klases skolēni. Šodien viņi noklausījās poļu skolotāju sagatavoto prezentāciju par Polijas valsti , par poļu skolēniem. Kā pārsteigumu, mūsu bērni saņema poļu skolēnu uzrakstītās vēstules. Pēc prezentācijas skolēni uzrakstīja atbildes vēstules.
Maijā pie mums viesosies 18 Polijas skolēni. Lai interesants un izdevies sadarbības projekts!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"UZMIRDZI ĶEKAVAS NOVADĀ 2019"

 

Rotājuma konkursa atzinība nominācijā “Uzņēmumu vai sabiedrisko iestāžu logi un skatlogi”

 


"PAGARŠO BRĪ-BRŪ-KRAU MAIZES KRAUKŠĶI!"

Pļavniekkalna sākumskolas 5.b klases skolēni uzsāk īstenot savu pirmo nacinālo #eTwinningLV projektu „Pagaršo Brī-Brū-Krau maizes kraukšķi!” kopā ar audzinātāju Everitu Petrovu un mentori Inesi Zvaigznoni. Projekta dalībnieki iepazīs mūsu latvisko simbolu – maizi, kas gadu simteņiem rūpīgi lotota un gādāta. Iepazīs maizes vēsturi, tradīcijas, folkloru, tās nozīmi senāk un mūsdienās, pētīs savas ģimenes maizes lietošanas ieradumus, atšifrēs maizes priekšmetus (mulda, lize, čauksture, abrkasītis u.c.), sadarbosies ar dažādu paaudžu cilvēkiem, kā arī izmantos digitālos IKT rīkus, tiešsaistes platformas veiksmīgai komunikācijai, lai apmainītos ar idejām ar projekta partneriem - Kalnciema vidusskolas, Vangažu vidusskolas, Aglonas vidusskolas, Ogres 1.vidusskolas, Vidridžu pamatskolas un Rīgas 2.pamatskolas skolēniem. Lai izdodas aizraujošs un interesants projekts!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"DROŠI NEDROŠĀS SPĒLES"

Mācību gada 2.semestrī Pļavniekkalna sākumskolas skolēni uzsāk nacionālo eTwinning projektu "Droši nedrošās spēles". Skolēni sadarbosies un videokonferencēs komunicēs ar Bauskas Valsts ģimnāzijas 3.a klases un Kalnciema vidusskolas 4.klases skolēniem. Projekts skolēniem saistoši un interesanti atgādinās par bīstamām situācijām apkārt, attīstot kritisko domāšanu, aktiermākslu, sadarbojoties un izmantojot digitālos rīkus, veidojot grīdas spēli "Droši pasaulē", kuru spēlēs gan paši, gan citi skolēni.Lai izzinošas un aizraujošas projekta aktivitātes!


"SKOLAS LOGOS RŪĶU CEPURES"

Decembra beigās Pļavniekkalna skolas gaiteņos un klašu telpās bija liela rosība - skolas logos parādījās rūķu cepures, bet katras klašu telpas durvis visus pārsteidza ar unikalitāti, krāsainību, asprātību un sirsnību. Vecāku aptaujā tika noteiktas durvis, kuras balsošanā ieguva visvairāk punktu. Visi skolēni bija malači, taču īpaši gribas uzteikt uzvarētājus - 4.a un 5.b klasi un 1.klases skolēnus un audzinātājas. Lai arī jaunais gads ir tikpat radošs un krāsains!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"novēlam jums gaišus un priecīgus svētkus!"

 

 


"informātikas skolotāja izsniedza sertifikātus!"

Noslēdzoties pirmajam mācību semestrim, informātikas skolotāja izsniedza sertifikātus par centību un izaugsmi tiem skolēniem, kuri pirmajā mācību semestrī ir kārtīgi pacentušies un savus sasniegumus informātikā uzlabojuši par 4 un pat 5 ballēm!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"ERASMUS+ 2020.gada kalendārs"

ERASMUS+ "Candle Wisdom" projekta ietvaros tika izveidots 2020.gada kalendārs!

Liels paldies skolēniem un skolotājiem par izrādīto interesi un ieguldīto darbu!

Pļavniekkalna sākumskola, Latvija:
Santa Ušacka
Līga Freimane
Gundega Sumeraga
Mare Reizniece
Nora Murāne
Evija Buiķe

Viikkalan koulu, Somija:
Elmeri Hirvikoski and Jere Elo
Sebastian Rissanen and Roni Mikkilä
Alina Brenes and Anni Viitaniemi
Sini Hanka and Sonja Rakkolainen

Escola BÁSICA DO 1º CICLO COM PRÉ-ESCOLAR DA MARINHEIRA, Portugāle:
Iara Abreu
David Santos
Gonçalo Silva
Pedro Pereira
Margarida Santos
Leonor Moniz

Selcuklu Ibrahim Yapici Ilkokulu, Turcija:
Erva Nur Deniz
Zeynep Koygun
Nilda Nur Vardim
Goksu Aksoylu
Fatma Reyyan Aked

Istituto Comprensivo Europa, Itālija
Davis Sbaraglia
Vittoria Paternò and Simona Giunta
Luigi Caputo
Marzia Crisafi
2nd class

#ErasmusPlusLV #CandleWisdom


"ZIEMASSVĒTKU GAIDĪŠANAS LAIKS IR ĪPAŠS"

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir īpašs. Protam to radīt paši ar smaržīgi kraukšķīgo piparkūku aromātu. Vislielāko prieku sagādā pašdarināto dāvanu saiņošana. Lai skaists un saulains šis gaidīšanas laiks! 5.b klases kolektīvs.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"INSPEKTORE IEPAZĪSTINĀJA SKOLĒNUS AR LIKUMIEM"

Šodien 6.a un 6.b klasei bija iespēja tikties ar Valsts policijas Rīgas reğiona pārvaldes Baložu iecirkņa Kārtības policijas nodaļas vecāko inspektori Gunu Briuņu. Inspektore iepazīstināja skolēnus ar likumiem, kas jāzin, lai neizdarītu pārkāpumus. Kā arī atbildēja uz skolēnu interesējošiem jautājumiem.

 


"SKOLAS VECĀKU AKTIVITĀTEI PALDIES,

PAR IESPĒJU IZZINĀT PROFESIJU - PERSONĀLVADĪBA"

Pļavniekkalna sākumskolas skolēnu vecāki atsaucīgi iesaistās, lai iepazīstinātu ar dažādu profesiju izvēles iespējām. Lielu paldies sakām Elzas un Ievas mammai, Zanei Namrikai, par iespēju izzinātu profesiju- personālvadība.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"SKOLAS VECĀKU AKTIVITĀTEI PALDIES,

PAR IESPĒJU IZZINĀT, PAR MĀRKETINGU UN REKLĀMU"

Prieks par mūsu skolas vecāku aktivitāti! Šoreiz 3., 4.a, 4.b, 5.b un 6.b klases skolēni uzzināja par mārketingu un reklāmu, ar ko augstskola atšķiras no skolas, ka svarīgi ir pie pirmajām neveiksmēm nepadoties.
Sirsnīgs paldies, Ances mammai!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"ELEKTRONISKIE SAKARI"

21. novembrī, lai izprastu karjeras iespējas, 6.b un 5.b klases skolēni viesojās Valsts akciju sabiedrībā “Elektroniskie sakari”. Mūsdienās mēs esam ļoti saistīti ar dažādām tehnoloģijām, un “Elektroniskie sakari” ir uzņēmums, kas nodrošina radiofrekvenču spektra un numerācijas drošu un kvalitatīvu pārvaldību - tiek nodrošināti dažādi sabiedrībai svarīgi pakalpojumi un funkcijas, piemēram, radio un televīzijas apraide, publiskie un privātie mobilie sakari, fiksētie un satelītsakari, aviācijas, kuģniecības, glābšanas dienestu, valsts aizsardzības, policijas un neatliekamās palīdzības sakari u.c.
Skolēni tika iesaistīti arī praktiskās darbībās – iepazina profesionālo aparatūru un paši veica radiotraucējumu identificēšanu, izmantojot oriģinālu aparatūru, līdz ar to paši pārliecinājās, kas ir inženieris, kādi pienākumi ir šiem profesijas pārstāvjiem.
Sirsnīgs paldies Haralda tētim un sirsnīgs paldies VAS “Elektroniskie sakari” personālam par uzņemšanu!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"KAS IR NACIONĀLAJĀ BIBLIOTĒKĀ ?"

Cik grāmatu glabājas mūsu Nacionālajā bibliotēkā? Kur apskatāma viena no mazākajām grāmatiņām pasaulē? Kas un kā drukāja grāmatas senatnē? Kas ir Braila raksts? Kurš stāvs bibliotēkā atvēlēts bērnu literatūrai? Un vēl, un vēl, un vēl.... Piesātinātas, radošiem darbiem, jautājumiem un atbildēm pārpildītas, divas stundas 1.-3. klašu skolēniem Nacionālajā bibliotēkā pagāja gluži nemanot.
Atkal sakām lielu paldies projektam “Skolas soma” un aicinām bērnus ņemt līdzi vecākus, un kopā kļūt par biežiem ciemiņiem Nacionālajā bibliotēkā, izbaudot visas iespējas, ko tā sniedz! Atgādinām arī gides ierosinājumu, uzdāvināt bibliotēkai kādu sev nozīmīgu grāmatu ar pašrocīgi ierakstītu vēlējumu un priecāties par apziņu, ka šī grāmata papildinās lielo, vareno grāmatu sienu, kuru šodien paši apbrīnojām!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"JŪTAMS LATVIJAS JUBILEJAS TUVUMS."

Tāpat kā mūsu valstī, arī mūsu skolā novembris tiek aizvadīts īpašā gaisotnē – jūtams Latvijas jubilejas tuvums.
15. novembrī svētkiem rotātajā zālē norisinājās svinīgais mūsu valsts dzimšanas dienai veltītais pasākums. Tajā skanēja skolēnu veltītie vārdi mūsu zemei, skanēja dzeja un tautasdziesmas.
Pasākuma noslēgumā skolas direktore Agita Baltmane un Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūras direktore Dace Cīrule pasniedza apbalvojumus skolēniem, kuri piedalījās Ķekavas novada skolu kausā “Piedzīvojumu skrējiens”, kā arī tika apbalvoti skolēni par izcīnītajām godalgām gan sporta sacensībās , gan arī olimpiādēs.


Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"BEBR[A] S"

14. novembrī Pļavniekkalna sākumskolas 5.un 6. klašu skolēni piedalījās Starptautiskā loģiskās un algoritmiskās domāšanas konkursā Bebr[A] s. Lai veicas konkursā!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"KAS IR TIESA? KAS IR TIESNESIS? KAS IR JURISTS?"

Kas ir tiesa? Kas ir tiesnesis? Kas ir jurists?
To visu šodien uzzināja 3. klases skolēni.
Viņi izspēlēja tiesas procesu- iejutās prasītāja un atbildētāja lomās.
Paldies Otto tētim par atsaucību!


"lāčplēša diena"

 

11. novembrī Latvijā svin Lāčplēša dienu, kad mēs visi esam aicināti neaizmirst kritušos karavīrus, kuri cīnījās par Latvijas valsts neatkarību un brīvību.
Lāčplēša dienas atzīmēšanu mūsu skolā šogad organizēja 6. klašu skolēni. Pasākumu ieskandināja 6.b klase, kuri atgādināja mums visiem, kā notika Latvijas neatkarības nosargāšana un kā radās Lāčplēša diena. Viss skolas kolektīvs pulcējās skolas pagalmā, lai ietu kopīgā lāpu gājienā uz tuvējo atpūtas vietu "Nēģīši", kur 6.a klases skolēni bija parūpējušies par ugunskura iekuršanu un patīkamu atmosfēru, tādējādi katrs klātesošais savā sirdī iededza liesmiņu par varoņiem, kas savas valsts labā ziedoja sevi, domas, darbus.



Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"EIROPAS SPORTA NEDĒĻA"

Eiropas Sporta nedēļā risinājās Eiropas Skolu sporta dienas konkurss. Ikviena skola, kurā skolēniem notika "Kustību rotaļas ar integrētu latviešu valodu un matemātiku" un kas reģistrēja aktivitāti Eiropas Sporta nedēļas pasākumu kartē, piedalījās izlozē, kurā varēja laimēt trīs galda tenisa komplektus – galdu, raketes un bumbiņu komplektu.
Šodien izlozējām skolas, kas saņems galda tenisa inventāru!
Veiksmīgās skolas ir:
Rīgas Austrumu vidusskola
Bauskas Sākumskola
Pļavniekkalna sākumskola
Apsveicam!


Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"MEKLĒ KAROTĪTI"

Oktobra 2 nedēļa konkursa "Meklē karotīti" ietvaros 6.b klases skolēni pētīja un iepazinās ar Latvijā ražotiem, veselīgiem produktiem, kas marķēti ar zaļo un bordo karotīti, un kopīgi gatavoja vistu aknu pastēti ar baravikām. Veselīgās un gardās maizītes tika rotātas ar rudens aveņu mērcīti un mežā salasītām brūklenēm!


"MAZĀ BRĪNUMZEME"

14. oktobrī Pļavniekkalna sākumskolā viesojās "Mazā Brīnumzeme". 4. un 5.klašu skolēniem bija iespēja darboties radošajās darbnīcās "Roboti un elektronika". Savukārt 6.klašu skolēni piedalījās sarunu darbnīcā "Kā nesabojāt savu karjeru". Pasākums notika projekta "Skolas soma" ietvaros.


SADARBĪBA TURPINĀS!

Pļavniekkalna sākumskola 4th class students received a lovely letter from their penfriends from Portugal this week ! A lot has happened in summer and our students can't wait to tell all about it!

#ErasmusPlusLV #candlewisdom


IEPAZĪŠANĀS  AR BŪVNIECĪBAS NOZARI

019.gada 01.oktobrī 4.a klases skolēniem vecāku profesijas dienas ietvaros bija unikāla iespēja iepazīties ar būvniecības nozari, kurā #Korobūve kā viena no vadošajiem būvniekiem būvē #Balticovo modernākās brīvās turēšanas vistu un cāļu novietnes vairākos stāvos, Iecavā. Ar būvniecības nozari skolēnus iepazīstināja #Korobūve projektu vadītājs Uldis Ozols.
Vēlos pateikt lielu paldies 4.a klases vecākiem par manu ideju atbalstīšanu un aktīvu iesaistīšanos bērnu mācību procesa dažādošanā un it īpaši liels paldies Rūdolfa ģimenei par interesanto un pārdomāto ekskursiju.
4.a klases audzinātāja.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


RĀDI KLASI AR SAVU KLASI

2019.gada 30.septembrī 4a klases skolēni devās uz Arēnu Rīga, lai akcijas "Rādi klasi ar savu klasi" ietvaros klātienē vērotu Rīgas Dinamo spēli. Lai gan mūsējie zaudēja, skolēni ieguva daudz pozitīvu emociju un pavadīja vakaru aktīvi atbalstot Rīgas Dinamo hokeja komandu.

#Dinamo

 


VIESOJĀMIES SAEIMAS NAMĀ

27.septembrī 5.b un 6.b klases skolēni viesojās Saeimas namā, kā arī izstaigāja saulainās Vecrīgas ieliņas.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


MIĶELĪTIS BAGĀTS VĪRS!

Šodien skolā notika Miķeļdienas gadatirgus un mūsu skolēniem par tirgus preci kļuva gan mājas dārzos izaudzēti augļi un dārzeņi, gan pašcepti kārumi.

Kā jau tirgū - priecēja lustīga mūzika un daudz pircēju!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


OLIMPISKĀs DIENAs 2019 IETVAROS!


Eiropas sporta nedēļas ietvaros, šodien, 26.septembrī, mūsu skolas skolēni starpbrīžos nodarbojās ar fiziskām aktivitātēm gan skolas dārzā, gan sporta zālē, izmantojot LSPA docentes I.Dravnieces izstrādāto materiālu "Kustību rotaļas ar integrētu latviešu valodu un matemātiku".

Skolēni ar lielu aizrautību gaidīja katru starpbrīdi, kad varēs izkustēties un rotaļāties svaigā gaisā kopā ar draugiem un uzspēlēt ļoti iecienīto spēli "Tautas Bumba"!

#BeActive #EiropasSportaNedēļa

 


Meža dienas Tērvetē

Pavasarī, apmeklējot Meža dienas Tērvetē, mūsu skolas skolēni ieguva bezmaksas ieejas kartes Tērvetes dabas parka apmeklējumam. 25.septembrī 2.a un 2.b klašu skolēni ar prieku tās izmantoja. Sprīdīša takas izaicinājumi, Raganu sila mazliet baisās noskaņas un tikšanās ar pašu Raganu, Rūķīšu ciema suvenīri un našķīši - tas viss otrklasniekus aizrāva, iepriecināja un arī izglītoja. Tika meklētas atbildes uz sarežģītiem Raganas jautājumiem, lasīti stāsti un trenēta fiziskā veiklība.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


OLIMPISKĀs DIENAs 2019 IETVAROS!


20.septembrī 5.a, 5.b, 6.a, 6.b klase Olimpiskās dienas ietvaros, piedalījās "Ķekavas novada piedzīvojums 2019". Skolēniem bija jāpārvar dažādu šķēršļu skrējiens. Vislielākās, elpu aizraujošas emocijas izraisīja došanās cauri putu mākonim.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


SAULES MŪŽU LATVIJAI!

Video varat noskatīties Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


amatu centru Koknesē "Mazā kāpa"

25.septembrī Pļavniekkalna sākumskolas 5.a un 5.b klase apmeklēja amatu centru Koknesē "Mazā kāpa". Skolēni iepazina ādas apstrādes darbnīcu, kurā piedalījās dabīgās ādas mākslinieciskajā procesā. Pēc nodarbībām devāmies nobaudīt, Pērses upes krastā, siltu tēju. Sprakšķošais ugunskurs un nedaudz pelēkās debesis mūs vedināja uzdziedāt latviešu t.dz. "Spīguļo saulīt". Dziesma izklīdināja savilkušos mākoņus, lai varētu priecēt acis saimnieksuņa uzjautrinošajos izgājienos. Apmeklējām arī "Likteņdārzu". Tā ir vieta, kur satiekas pagātne, tagadne, nākotne. Gan cilvēks, gan valsts. Kopīgi nolēmām atstāt vēlējumu Latvijai, dziedot dziesmu " Rīga dimd". Tā vien šķiet, ka dziesmas vārdus vējš aiznesa starp karogu mastiem līdz pat saules stariem. Saules mūžu Latvijai! 5.a, 5.b klases audzinātājas.

 

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


OLIMPISKĀ DIENA 2019!


Ar devīzi "Nāc un vingrot sāc!" šogad rīta vingrošanā piedalījās mūsu skolas skolēni un pedagogi, lai iesildītos Eiropas sporta nedēļai!

#BeActive

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


UZ DUNTI IEPAZĪTIES AR BARONU MINHAUZENU

16. septembrī 3. klases skolēni priecīga satraukuma pilni sēdās busiņā un devās rudens ekskursijā! Šajā reizē bērni brauca uz Dunti iepazīties ar baronu Minhauzenu. Muižā puisis aicināja noticēt barona meliem jeb fantāzijām. Bērni jau bija dzirdējuši par kādiem neticamiem Minhauzena stāstiem, taču gida aizraujošais stāsts vēlreiz lika noticēt neticamajam.
Saulkrastos mēs apmeklējām arī Velosipēdu muzeju. Skolēni apskatīja daždažādus velo modeļus, no kuriem viens entuziasts 40 gadu garumā izveidojis kolekciju! Mēs uzzinājām interesantu faktu, ka pirms kara 30 gados Latvijā bijušas 38 velosipēdu ražotnes, un velosipēdi eksportēti uz dažādām valstīm!
Būt Saulkrastos un neaiziet līdz jūrai- tas nav iespējams! Mēs izbaudījām stipro vēju un skaistos, baltos jūras viļņus! Ne visi bērni tādu nemierīgu jūru bija redzējuši!
Stundas paskrēja nemanot un mājās braucām noguruši, bet gandarīti!
Sk. Iveta Kalniņa

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


 

LATVIEŠU TAUTAS PASAKAS SAISTĪBĀ AR SKOLĀ NOTIEKOŠO ERASMUS+

Pagājušajā nedēļā Pļavniekkalna sākumskola 3.-6.klašu skolēni angļu valodas stundas aizvadīja nedaudz citādākā veidā - izzinot un ilustrējot latviešu tautas pasakas saistībā ar skolā notiekošo ERASMUS+ "Candle Wisdom" projektu. Viens no projekta galvenajiem mērķiem ir veicināt lasīt un rakstīt prasmi, kā arī motivēt skolēnus izvēlēties lasīšanu kā vienu no brīvā laika pavadīšanas veidiem.
Mēs ļoti ceram, ka projekta dalībvalstis spēs atpazīt mūsu skolēnu izvēlētās un ilustrētās tautas pasakas!


FINANŠU LABORATORIJA SWEDBANKĀ

Pļavniekkalna sākumskolas 4.b klase 12.septembrī apmeklēja nodarbību Finanšu laboratorijā Swedbankā.
Skolēnu iespaidi pēc nodarbības:
• Es iemācījos, ka naudu vienkārši nevar aizņemties
• Bankā ir mājīgi un tur ir jauki cilvēki
• Mēs domājām pareizās atbildes pēc loģikas
• Es iemācījos ļoti labi sastrādāties ar komandu
• Bija jāķer labie mākonīši, kuri ir tavā krāsā
• Visvairāk man patika 25. stāvā. Tur deva virtuālās brilles, tur rādījās Rīga, bet bija jāķer zīles
• Man patika skatīties uz Rīgu, jo bijām 25. stāvā. Tas bija forši!
• Mēs bijām liftā, kurā bija ļoti jauki. Lifts uz vienu stāvu uznāca 1. sekundē
• Man ļoti patika šīs spēles
• Finanšu laboratorija - virtuālās brilles, Rīga ir vēl skaistāka no augšas, matemātika ir vajadzīga visur, kā rīkoties internetā, cik daudz kam tērējam, ne visi var paņemt aizņēmumu
Paldies par interesanto nodarbību

Swedbank Latvia

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


PRIECĀJAMIES, KA MŪSU INFORMĀTIKAS SKOLOTĀJA IR ETWINNING VĒSTNIECE.

 


 

“SWEDBANK” ĒKĀ DARBOJAS INTERAKTĪVA ĀRPUSSKOLAS IZGLĪTĪBAS VIETA BĒRNIEM

Lai veicinātu skolēnu izpratni finanšu jautājumos un uzlabotu finanšu pratību ilgtermiņā, “Swedbank” ēkā darbojas interaktīva ārpusskolas izglītības vieta bērniem no visas Latvijas – Finanšu laboratorija. Šo laboratoriju , 11.09. apmeklēja Pļavniekkalna sākumskolas 5.a klases skolēni. Skolēniem bija jāatbild uz dažādiem ar finanšu pratību saistītiem jautājumiem. Jautājumi bija par budžeta plānošanu, atbildīgu aizņemšanos, personības attīstību, drošību e-vidē. Pēc uzdevumu pareizas veikšanas, tika atklāts kods, kas atslēdz seifu. Seifā skolēnus sagaidīja pārsteigums.
Skolotāja Dzintra
Swedbank Latvia

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā

 


 

ZINĪBU DIENA PĻAVNIEKKALNA SĀKUMSKOLĀ 2. SEPTEMBRĪ PLKST. 10:00



ĶEKAVAS NOVADA SKOLĒNU AUTOBUSU MARŠRUTI 02.09.2019. (Zinību dienā)

SKOLĒNU AUTOBUSU MARŠRUTI NO 3.09 2019./2020. MĀCĪBU GADĀ

 


PĻAVNIEKKALNA SĀKUMSKOLA SAŅEM AKREDITĀCIJU LĪDZ 2025.GADAM

Jūnijā saņemts apstiprinājums, ka Pļavniekkalna sākumskola un tajā īstenotās pamatizglītības 1.posma (1.-6.klase) programma un pamatizglītības 1.posma (1.-6.klase) humanitārā un sociālā virziena programma ir akreditētas uz maksimālo  termiņu – sešiem gadiem, t.i., līdz 2025.gada jūnija mēnesim.
2019.gada maija otrajā pusē Pļavniekkalna sākumskolā notika akreditācija. Eksperti jau iepriekš bija iepazinušies ar skolas pašvērtējumu, iekšējiem dokumentiem un specifiskajās datu bāzēs pieejamo informāciju, bija veikuši skolotāju, vecāku un skolēnu aptauju.
Ar pilnu ekspertu komisijas ziņojuma tekstu var iepazīties skolas tīmekļa vietnē
www.plavniekkalna skola.lv
Mēs esam gandarīti, ka komisija novērtē mūsu skolas stiprās puses:
•    Izglītības iestāde sekmē izglītojamo pozitīvo uzvedību. Veiksmīgs audzināšanas darbs nodrošina kārtību stundās un izglītības iestādē kopumā.
•    Izglītojamo vecāki pozitīvi vērtē izglītības iestādi un pedagogu darbu.
•    Izglītības iestādē izveidotas uz pozitīvo sadarbību balstītas attiecības starp izglītojamajiem, vecākiem un pedagogiem.
Labās prakses piemērs - Izglītības iestādes vecāku aktīva līdzdalība mācību procesā un ārpusstundu pasākumu organizēšanā.
Ieteiktās rekomendācijas darba gaitā ieviesīsim.
Paldies vecākiem, pedagogiem un skolēniem.

Pļavniekkalna sākumskolas direktore Agita Baltmane
20.06.2019.

 


PĻAVNIEKKALNA SĀKUMSKOLA AICINA DARBĀ SKOLOTĀJUS!

Pļavniekkalna sākumskola ar 2019.gada 1.septembri aicina darbā:

•    Informātikas skolotāju 5.-6. klasēs;
•    Mājturības un tehnoloģiju skolotājs zēniem 5.-6.klasēs;
•    Sākumskolas skolotāju;
•    Ritmikas skolotāju (1.-4.klases) un tautisko deju kolektīva vadītāju.

Paredzamais atalgojums EUR 750 - 790 par vienu likmi (30 stundas).

Iesniegumu un CV sūtīt uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta pret mēstuļošanu (spam), Jūsu pārlūkam ir jābūt aktivizētam Javascript, lai to aplūkotu

Pretendentiem nepieciešama MK  noteikumiem  Nr.569  “Noteikumi par pedagogiem nepieciešamo izglītību un profesionālo kvalifikāciju un pedagogu profesionālās kompetences pilnveides kārtību” atbilstoša izglītība.

Par skolu vairāk uzzināt www.plavniekkalnaskola.lv vai zvanot 29691230.

Plašāka informācija par vakancēm pie Pļavniekkalna sākumskolas direktores - tel.nr. 29691230

 


zvaigznes ir dzimušas

30.maijā Pļavniekkalna sākumskolas skolēnus ikgadējā Talantu šovā priecēja dažādi talanti - lieli un mazi, kā arī atraktīvi un jautri. Bija prieks vērot talantu dažādību - gan dejošanu, dziedāšanu, anekdošu stāstīšanu, kā arī kāršu trikus, pasaku stāstīšanu un bungu spēli.

Priekšnesumus vēroja un vērtēja ne tikai paši skolēni, bet arī skolotāji. Apbalvojumi tika piešķirti gan par oriģinālāko, lustīgāko, visatraktīvāko, kā arī visdrosmīgāko, visveselīgāko un sportiskāko priekšnesumu. Tika noteikta gan skolotāju žūrijas, gan skatītāju simpātija.

Skolotāju žūrijas simpātija - Māra Rosicka ar lielisko dziesmas izpildījumu, 5.b klase
Skatītāju simpātija - atraktīvās dejotājas Zane Krieva, Alise Vaikule, Eva Ušacka un Santa Ušacka, 4.a klase.

Liels paldies jāsaka atraktīvajām Talantu šova vadītājam no "Bezgalīgajiem sajūtu stāstiem".

Paldies ikvienam dalībniekam par uzdrīkstēšanos un priekšnesumu sagatavošanu un aicinām audzēkņus būt drosmīgiem un pieteikties uz šāda veida pasākumiem arī turpmāk.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


SVEIKTI SKOLĒNI KURI IEGUVUŠI GODALGOTAS VIETAS

29.05.2019. Pļavniekkalna sākumskolā notika svinīgais pasākums, kurā tika sveikti skolēni, kuri ieguvuši zelta un sudraba diplomus, kā arī skolēni, kuri ieguvuši godalgotas vietas sacensībās, olimpiādēs un konkursos.


"ZĀLE AUG... UN BĒRNI AUG..."

Zāle aug... un bērni aug... Ar šādiem vārdiem 1.klašu bērnus savā zili-zaļajā pasaku un brīnumu valstībā šodien uzrunāja Fejas. Te lija lietus, ripoja lielie un mazie "zaļie", kūpēja dūmi, skanēja zvaniņi, no upes izrāpās krokodils, atleca vardītes un notika citas pasakainas lietas. Tika nomēģināti neparasti kokteiļi un ēstas zaļas marmelādes. Kopā daudz pozitīvu emociju ar "Bezgalīgajiem sajūtu stāstiem". Paldies Fejām, kas sajūtu stāstus tik jauki izstāstīja un projektam "Skolas soma" paldies par finansējumu! Lai arī vasarā zāle aug un bērni aug! Un rudenī satiksimies jau garāki!

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


"SAULE UN MĒNESS"

27.05.2019. programmas “Skolas soma” ietvaros, Pļavniekkalna sākumskolā viesojās biedrība “Trīs gaisi” ar izrādi “Saule un Mēness”.

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


ĶEKAVAS NOVADA SVEŠVALODU PASĀKUMs "STUNDA DABĀ"

28. 05.19. 3.-4. un 5.-6.klašu skolēni piedalījās Ķekavas novada svešvalodu pasākumā "Stunda dabā", kas norisinājās Baložu vidusskolā. Skolēniem bija praktiski jāpielieto savas zināšanas un prasmes angļu, vācu un krievu valodā pildot dažāda veida uzdevumus.

Mūsu skolas 3.-4.klašu komanda "POWER ON" ieguva 3.vietu un 5.-6.klašu komanda "PELMENĪŠI" ieguva 2.vietu!

Paldies skolēniem par izrādīto interesi piedalīties!

 


 

"MAZĀS MUZIKĀLĀS PASAKAS"

20. 05.19. Pļavniekkalna sākumskolā viesojās aktrise Karīna Tatarinova un Liepājas Sinfoniskā orķestra mūziķi ar koncertuzvedumu “Mazās muzikālās pasakas”. Skolēni aktrises izpildījumā klausījās pasakas. Stāstījumu paspilgtināja atraktīvie mūziķi, kuri spēlēja tādus mūzikas instrumentus, kā marimbu, vibrafonu, flīgerhornu un dažādas perkusijas.
Skolēniem bija iespēja arī noklausīties stāstījumu par katru no spēlētajiem instrumentiem.

 


 

Radošās dienas

Šeit ir saikne uz "Radošās dienas" anketu!

 

 


pieteikšanās vasaras nometnei

Šeit ir saikne uz pieteikšanos vasaras nometnei!


"CAN I DO IT"

Šodien mūsu skolēni devās pierādīt savas zināšanas starpnovadu angļu valodas konkursā "CAN I DO IT", kurā dalībniekiem bija jāparāda savas prasmes un iemaņas gan skatuves runā, gan rakstiskajos uzdevumos!


"CEĻĀ UZ NĀKAMO SIMTGADI"

2019.gada 5.aprīlī piedalījāmies Labo darbu festivālā "Ceļā uz nākamo simtgadi". Pļavniekkalna sākumskolas skolēnu padomes pārstāvēm bija iespēja piedalīties dažādās radošās darbnīcās, kā arī smelties idejas, kā vairot labo un iesaistīties dažādu projektu realizācijā

 


 

"DABAS UN TEHNOLOĢIJU PARKS"

Trešdien, 27.martā 2. un 3.b klašu skolēni devās uz Pārgaujas novadā esošo ZAAO Daibe tehnoloģiju un vides mācību centru URDA. Šis mācību centrs organizē dažāda vecuma skolēniem vides izglītības ietvaros nodarbības par konkrētām tēmām. Šoreiz tēma bija GAISS. 3 dažādās aktivitātēs – izbraucienā pa atkritumu apsaimniekošanas poligonu, pastaigu pa skaistu meža taku un praktisko darbu laboratorijā- skolotāji aktualizēja gaisa sastāva, piesārņojuma jautājumus.
Jaunā griezumā skolēni satiksmes drošības jautājumus apguva Volvo kampaņas nodarbībā “ APSTĀJIES! PASKATIES! PAMĀJ!” Kādu bīstamību ielās rada lielās fūres. Kā rīkoties, lai riteņbraucēji, skrituļotāji un gājēji būtu drošībā. Lielu interesi izraisīja iespēja iekāpt VOLVO vadītāja kabīnē! Tur skanēja smiekli un izsaucieni!
Laiks paskrēja nemanot un bērnu čalas mājupceļā liecināja par labo garastāvokli!

 


 

"Drošie un veiklie"

Apsveicam!
Mūsu skolas skolēni izcīnīja 3. vietu Zemgales reģiona skolēnu sporta spēlēs “Drošie un veiklie”.




 

"DZIESMU MOZAĪKA"

Šodien skolas ansamblis devās uz tuvajām ārzemēm - uz Lietuvu. Bijām pieteikuši savu dalību Jaunakmenes mūzikas skolas organizētajā solistu un ansambļu konkursā “Dziesmu mozaīka”. Žūrijas pārstāvēm mūsu dziedājums gāja pie sirds un nu vedam mājup 1.vietas diplomu un balvu

 


 

"NO GHETTO UZ OLIMPIĀDI"

Šodien 5.b un 6.klases skolēni Katlakalna TN noskatījās dokumentālo filmu "NO GHETTO UZ OLIMPIĀDI". Pēc filmas noskatīšanās uz skolēnu jautājumiem atbildēja Jānis Āre (komandas menedžeris) un Kārlis Lasmanis (spēlētājs). Paldies Katlakalna TN un Vitai Priedei.

 


 

"Drošie un veiklie"

Sveicam mūsu skolas audzēkņus un skolotāju ar uzvaru.

 


 

lasīšanas maratons

Noslēdzies lasīšanas maratons "Bērnu un jauniešu žūrija 2018".
Katrai vecuma grupai bija jāizlasa 6 grāmatas un tās jānovērtē, aizpildot anketu.
Pavisam šogad lasīšanu uzsāka 41 dalībnieks, taču līdz beigām palika paši lasītmīlošākie 24.
Skolēni balviņās saņēma LNB Bērnu literatūras centra īpaši sarūpētas dāvaniņas.
Paldies čaklajiem lasītājiem!

 


erasmus+ "Candle wisdom" pedējā diena

Pēdējā projekta tikšanās dienā no agra rīta devāmies uz Villa dei Templi jeb Tempļu ieleju Agrigento, kas plašāk pazīstama kā arheoloģisko izrakumu vieta ar seniem tempļiem un Akragas pilsētas drupām un ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumā.
Pēcpusdienā viesojāmies Barrafrankas pamatskolā, kurā iepazināmies ar ikdienas darbu, skolēnu darbiem saistībā ar projektu un noskatījāmies skolēnu sagatavotu uzvedumu par Pinokio.
Dienas noslēgumā bija vienreizēja iespēja baudīt skolas orķestra "Orchestra G.Verga" koncertu, kurā skolas orķestris atskaņoja visu projekta dalībvalstu himnas, kā arī zināmākos itāļu un citu tautu skaņdarbus.
Vakars noslēdzās ar kopīgām atvadu vakariņām, kuras aizritēja sirsnīgās sarunās!
Vislielākā pateicība Barrafrankas Istituto Comprensivo Europa" direktoram, skolotājiem un vecākiem par silto uzņemšanu.

Skolēnu orķestris "Orchestra G.Verga" izpilda Latvijas valsts himnu.

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā

 


 

erasmus+ "Candle wisdom" 3.diena

Trešdien devāmies uz Sicīlijas reģiona galvaspilsētu un lielāko pilsētu Itālijas dienvidos - Palermo, kas bagāta ar daudzu gadsimtu un stilu arhitektūras pieminekļiem, jo pilsēta bijusi dažādu kultūru (rietumu, Bizantijas, arābu) ietekmē.

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā

 


 

erasmus+ "Candle wisdom" 2.diena

Šodien viesojāmies bērnudārzā un sākumskolā, kur mūs sirsnīgi un silti sagaidīja ar sagatavotu koncertu. Kā runā teica viena no bērnudārza skolotājām: "Mēs ļoti priecājamies ka mums ir bijusi šī iespēja piedalīties šajā projektā, jo tas ir devis iespēju mūsu skolēniem uzzināt visu projekta dalībvalstu kultūru, dabu, kā arī paražas. Bērni apgūst dažādību un iegūst pieredzi un zināšanas, bagātinot sevi."

Skolotājas vārdus apliecināja pie sienām pielikti plakāti par katru valsti un tās dažādību.

Skolotāji lielu paldies izteica arī vecākiem, kuri iesaistījās mūsu sagaidīšanā un parūpējās ar pašu gatavotiem navionālajiem ēdieniem!

Pēcpusdienā projekta dalībnieki devās apskatīt pili Villa Romana del Casale, kas zināma ar dažādām romiešu mozaīkām un ir iekļauta UNESCO Pasaules mantojumā. Paldies mūsu zinošajam gidam Carlo Flammá

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

Vairāk bildes Pļavniekkalna sākumskolas facebook lapā


 

erasmus+ "Candle wisdom" 1.diena

1.diena ERASMUS+ projekta "Candle Wisdom" 3.tikšanās reizē aizritēja spraigi bagātīgu emociju iespaidota! Projekta viesus Barrafrankas skolā sagaidīja ar skolēnu sagatavotiem priekšnesumiem, kuros iesaistīja arī projekta dalībniekus. Tikām iepazīstināti ar klašu darbu sākumskolā.

Pēcpusdienā devāmies ekskursijā apskatīt Barrafranku un tās nozīmīgākās, vēsturiskās vietas, ar kurām mūs iepazīstināja izcilais Barrafrankas vēsturnieks Filippe Salvaggio. Lai projekta dalībnieki visu saprastu, par tulkojumu parūpējās angļu valodas skolotāja Benita Russo!

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

 


 

"Candle wisdom"

Ir iesākusies ERASMUS+ projekta "Candle Wisdom" 3.tikšanās Barrafrankas skolā, Sicīlijā. Visi viesi tika sagaidīti ļoti sirsnīgi un silti!

#ErasmusPlusLV #candlewisdom #Plavniekkalnasakumskola

 

 


 

"tautas bumba"

LEPOJAMIES UN APSVEICAM AR UZVARU!
Mūsu skolas zēni šodien, 8.martā, piedalījās Latvijas Skolēnu 72.spartakiādes finālsacensībās spēlē “Tautas bumba” un ieguva godpilno 3. vietu.
Paldies skolotājai par ieguldīto darbu un zēniem par cīņas sparu.

 

 


 

Burtiņu svētki

Tiekot galā ar matemātikas pārbaudījumiem klasē un kopā ar stingro kontrolieri dodoties vilcienā pie Zināšanu valsts karalienes, mūsu skolas pirmklasnieki nosvinēja Burtiņu svētkus.

Visi no direktores rokām saņēma apliecības par sekmīgu zināšanu apgūšanu, bet no klašu audzinātājām - Zināšanu karaļvalsts atslēdziņas. Pašiem prieks un gandarījums!

 

 


 

 

1. MEDECĪNAS KOLEDŽAS ZOBĀRSTNIECĪBAS 2. KURSS

Šodien pie 6.klases skolēniem viesojās Rīgas 1.medicīnas koledžas zobārstniecības māsu 2.kursa studentes ar pasniedzēju Inesi Ķirpi.
Studentes pastāstīja un uzskatāmi nodemonstrēja, kā jākopj mutes dobums.
Mēs ar interesi klausījāmies un uzdevām sev interesējošus jautājumus.
Paldies studentēm par izsmeļošo informāciju.
6.klase.

 

 


 

"balsis" 2. kārta

Nu arī konkursa “Balsis” 2.kārta Valmierā-Vidzemes novadā, aiz muguras! Neatsverama pieredze un arī nenovērtējama iegūtā sapratne, kāds ir ansambļu līmenis un cik vēl pašiem jāaug!

1.pakāpes pozīcija noturēta! Paldies skolēniem, vecākiem, skolotājiem un skolas vadībai par sapratni un atbalstu!

 

 


 

"MMC meridian" matematikas konkurss

Gada sākumā notika MMC Meridian matemātikas konkurss.
4.klašu grupā piedalījās 760 dalībnieki. Uz otro kārtu tālāk tika izvirzīti 47 labākie skolēni. No tiem mūsu skolas 4.b klases skolēns Gustavs Bairs ieguva 20.vietu.
5.klašu grupā piedalījās 560 dalībnieki, bet 2. kārtai tika izvirzīti 46 skolēni. Mūsu skolas 5.a klases skolēns Rinalds Purvišķis ieguva augsto 6. vietu!
Apsveicam!

 


 

"cleanr"

28. februārī Pļavniekkalna sākumskolas skolēniem notika izglītojošas nodarbības. Nodarbības vadīja CLEAN R darbinieces un atraktīvā skudra. Skolēniem tika stāstīts par atkritumu šķirošanas nozīmīgumu.

 


 

vēstule no portugāles

3.b klases skolēni ir saņēmuši vēstules no saviem vēstuļu draugiem no Portugāles! Priecīgi par saņemtajiem apsveikumiem, kuri simbolizē draudzību, skolēni gatavo pašizgatavotas grāmatzīmītes saviem vēstuļu draugiem!

 


 

filma "vecā dārza noslēpums"

25. februārī Pļavniekkalna sākumskolas skolēniem, sadarbībā ar Katlakalna Tautas namu bija iespēja noskatīties jauno latviešu ģimenes filmu “Vecā dārza noslēpums “. Filma ir klasisks stāsts ar labajiem un ļaunajiem varoņiem, kur atklājas bērnu izdoma, iesaistoties situācijas risināšanā.
Filmas demonstrēšana tika apmaksāta no biedrības “Skolas soma” līdzekļiem.

 

 


 

Ansambļu skate "balsis"

Sūrs darbs, saldi augļi! Ansambļu skatē “Balsis” tikām pie 1.pakāpes diploma!!! Un, kas to būtu domājis un ticējis - arī pie ceļazīmes uz konkursa 2.kārtu! Darāmā vēl daudz, jo esam tikai ceļa sākumposmā uz vokālās mākslas virsotnēm, bet starts ar 3-balsīgu a cappella (dziedāšanu bez pavadījuma), tiešām pieklājīgs.

 


 

Vislatvijas "vaifija spēles" fināls

5.februārī norisinājās Vislatvijas "Vaifija spēles" fināla turnīrs Rīgā. Šī diena ir arī Vispasaules Drošāka interneta diena. Turnīrs pulcēja 3. -4.kl. skolēnus no 38 Latvijas skolām. Fināls tika organizēts kā atraktīva skolēnu zināšanu un prasmju pārbaude, kur dalībniekiem bija jāatbild uz āķīgiem jautājumiem par drošu un gudru interneta lietošanu. Mūsu skolu pārstāvēja 4.b klases skolnieks Alvils Klūdziņš, kurš savas zināšanas apliecināja skolas turnīrā. Priecājamies par skolnieka dalību turnīrā, gūstot jaunu pieredzi.

 


 

"Tautas bumba"

Sveicam mūsu skolas audzēkņus un skolotāju ar uzvaru.

29. janvārī sveicam Starpnovadu skolu sporta sacensību čempionus spēlē “Tautas bumba”.
Zēnu komandas dalībnieki: Markuss 5.b, Gustavs 5.b, Haralds 5.a, Ansis 4.a, Jēkabs 4.a, Jurģis 4.a, Valters 3.b, Artis 3.a un Mārtiņš 5.a.
Meiteņu komandas dalībnieces: Rūta 5.a, Beāte 5.b, Rūta 5.b, Elza 5.b, Elizabete 5.b, Alise 4.a, Zane 4.a, Ketlina 3.a un Linda 3.b.
Paldies sporta skolotājai Inai par ieguldīto darbu.
APSVEICAM!
5. februārī komandas dosies uz Zemgales reģiona sporta sacensībām “Tautas bumba”. Lai veicas!

 


 

Gatavojoties "Vislatvijas Vaifija spēles turnīram"

Janvārī Pļavniekkalna sākumskolas 3. un 4. klašu skolēni gatavojoties "Vislatvijas Vaifija spēles turnīram" spēlēja "Vaifija spēli", kas izglīto bērnus par drošu un jēgpilnu interneta lietošanu. Izvērtējot spēlētāju aktivitāti un zināšanas par droša interneta lietošanu no Pļavniekkalna sākumskolas uz "Vislatvijas Vaifija spēles turnīra" finālu, kas norisināsies 2019.gada 05.februārī, tika izvirzīts 4.b klases skolēns Alvils Klūdziņš. Novēlam veiksmi finālā!

 

 


erasmus+ projekta aktivitāte somijā, nikkalā

26. janvāris. Mūs sagaida garš ceļš mājup un šajā laikā mēs varam atcerēties projekta pēdējo dienu, kuras laikā gan skolēniem, gan skolotājiem tika dota iespēja piedalīties pavisam ikdienišķās mācību stundās un vērot to norisi. Atvadoties no Viikkala skolas, visi projekta dalībnieki saņēma piemiņas veltes un sertifikātus. Dienu noslēdza sirsnīgas atvadu vakariņas, kurās piedalījās visi projekta dalībnieki un arī viesģimenes!
Lielu paldies sakām skolas direktorei Agitai Baltmanei par skolas iesaistīšanu ERASMUS+ projektā "Candle Wisdom" un visiem projekta dalībniekiem par atvērtību sadarboties, draudzību un kopības sajūtu visa brauciena laikā!

 


Viena no pēdējām projekta dienām tika veltīta literatūras darbnīcām, kurās tikāmies ar somu rakstnieci un literārās mākslas nodarbību vadītāju Suvi Vehmanen. Darbnīcu mērķis bija padarīt aizraujošu literatūras izpētes un apguves procesu, kā arī sekmēt skolēnu pašizpausmi šajā mākslas nozarē. Mūsu skolas skolēni piedalījās 5.-6.klašu grupas darbā, iepazīstot viens otru, rakstot un uzdodot jautrus jautājumus un sacerot stāstus par dažādiem attēliem. Somu skolēni veica līdzīgu darbu, bet, izmantojot vārdus un teikumus no avīžu izgriezumiem. Vēlāk projekta dalībvalstu skolotāji diskutēja par ieguvumiem, ko sniedz šī metode, un piedāvāja savus risinajumus radošiem literatūras apguves procesiem. Dienas otro pusi skolēni pavadīja savās viesģimenēs, bet skolotāji paviesojās muižā Villilän Kartano.

 

 


 

Jau 3.diena Erasmus + projektā Somijā! Rīta pusē apmeklējām Tactic Games uzņēmumu, un tas izvērsās aizraujošā piedzīvojumā: gan klausoties darbinieku interesantajā stāstījumā, gan apmeklējot ražošanas un spēļu attīstības nodaļas, gan kopā ar pārējiem projekta dalībniekiem spēlējot Alias. Kā viens no uzņēmuma darbiniekiem norādīja: “Spēle ir brīnišķīga metode jaunu zināšanu apguvē!” Pēcpusdienu veltījām Pori pilsētas iepazīšanai, aplūkojot ievērojamākās vietas, kā arī Satakuntas muzeja ekspozīcijās iepazīstot šīs apkārtnes vēsturi un cilvēku dzīvesveidu.

 

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - vairāk bildes
Šodiena mūs lutināja ar siltāku laiku un iepriecināja ar sniegputeni visas dienas garumā. Skolēni izbaudīja stundu norisi Viikalas sākumskolā, kā arī piedalījās florbola spēlē ar skolas audzēkņiem.
Tikmēr skolotājām bija iespēja paviesoties Kirkonseutu bērnudārzā un sākumskolā, kur strādājošie pedagogi tuvāk iepazīstināja ar mācību metodēm, īpaši, ar Erasmus+ projektu saistītajām lasīšanas un rakstīšanas aktivitātēm. Pēcpusdienā skolotājas devās iepazīt vienu no lielākajām niķeļa ražotnēm Nornickel.
Vakarpusē visi projekta dalībnieki izbaudīja patiesu somu meža burvību, baudot uz uguns ceptas desiņas un pankūkas, un nododoties sarunām un dziesmām!

 

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - vairāk bildes


Raiba, iespaidiem bagāta diena Nakkilā! Turpinot Erasmus + projekta aktivitātes Somijā, viesojāmies Viikkala sākumskolā, prezentācijā iepazīstinājām ar sevi un iepazināmies ar citiem projekta dalībniekiem. Pavisam nedaudz ieskatījāmies arī skolas ikdienas norisēs. Mums bija iespēja pabūt vietējā baznīcā, kas slavena ar savu minimālisma stilā veidoto arhitektūru un interjeru, kā arī jaunajā, tikko atvērtajā sporta centrā, kas pārsteidza ar modernu iekārtojumu un daudzveidīgu aprīkojumu. Nebeidzam priecāties par pasakaino, ziemīgo ainavu un arī salu - no rīta bija -21!

 

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - vairāk bildes


 

DZINTARA MELODIJĀ VIESOJAS PĻAVNIEKKALNA SĀKUMSKOLAS AUDZĒKŅI

17.01.2019

Skaistā ceturtdienas pēcpusdienā pie mums ieradās ilgi gaidīti ciemiņi – Ķekavas novada Pļavniekkalna sākumskolas dziedošie skolēni. Kopā ar bērniem muzicēja viņu mūzikas skolotāja Baiba Āboliņa Smirnova. Mazos dziedātājus ceļā pavadīja arī skolas speciālā pedagoģe Agita Šalkovska.
Seniori ar prieku noklausījās gandrīz stundu ilgo koncerta programmu un izteica cerību jaunos māksliniekus vēl šajā mācību gadā dzirdēt atkal.

 


 

skaists ziemassvētku ieskaņas koncerts

Šodien mūsu skolā viesojās Ventiņu stāstniece Līga Reitere. Pirmo, otro un trešo klašu skolēniem bija iespēja noklausīties stāstus, kā senāk gāja budēļos, jeb masku gājienos. Skolēni uzzināja kāda nozīme bija katrai maskai. Un paši varēja iejusties masku gājiena dalībnieku lomā.
Ļoti interesanta bija klausīšanās vargāna skaņās un skaņu attēlošana kustībās.
Šī “Tradīciju stunda” notika programmas “Skolas somas” ietvaros.

 

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - vairāk bildes



Grupa "Mazā ģilde"

21. decembrī, mūsu skolā viesojās Inta un Andris Gailīši - grupa “Mazā ģilde”. Pļavniekkalna sākumskolas skolēniem bija iespēja noskatīties koncertuzvedumu, kurš veidots pēc Zelmas Lāgerlēvas stāsta “Leģenda par Kristus “ motīviem. Pasākums notika programmas “Skolas soma” ietvaros.

 

 


 

VENTIŅU STĀSTNIECE LĪGA REITERE

Šodien mūsu skolā viesojās Ventiņu stāstniece Līga Reitere. Pirmo, otro un trešo klašu skolēniem bija iespēja noklausīties stāstus, kā senāk gāja budēļos, jeb masku gājienos. Skolēni uzzināja kāda nozīme bija katrai maskai. Un paši varēja iejusties masku gājiena dalībnieku lomā.
Ļoti interesanta bija klausīšanās vargāna skaņās un skaņu attēlošana kustībās.
Šī “Tradīciju stunda” notika programmas “Skolas somas” ietvaros.

 

 


 

SAULGRIEŽI KOPĀ AR FOLKLORAS KOPU "SKANDINIEKI"

Pagājušā mācību gadā Pļavniekkalna sākumskolas skolēni piedalījās fotokonkursā "Mana zeme skaistā". Kā balvu par piedalīšanos konkursā skola saņēma skaistu dāvanu, kas turpmāk rotās skolas telpas. Paldies skolēniem par izrādīto iniciatīvu! Mūsu skolēnu radītos darbus var apskatīt skolas vestibilā, ejot uz sporta zāli.

 


 

pļavniekkalna sākumskolas skolnieku ēku maketi

Turpinot Operas un baleta ēkas apmeklējuma laikā aizsākto tēmu par Latvijas koncertzālēm un mūzikas pasākumu norises vietām, ceturto klašu skolēni veidoja projekta darbus. Tā kā bērni tika aicināti šim darbam pieiet radošā veidā, vairāki skolēni ieinteresējās par skolotājas piedāvāto ideju - veidot ēku maketus (tā gan nebija obligāta prasība). Darbu tapšanā bērni labi varēja izmantot savas vizuālajā mākslā un tehnoloģijās apgūtās prasmes, tādējādi veidojot starppriekšmetu saikni. Daži no darbiem aplūkojami šajās fotogrāfijās. Vai varat atpazīt, kuras Latvijas koncertvietas tās ir?



ziemassvētku koncerts "stāsts par mazo bundzinieku"

 

 


 

fotokonkurss "mana zeme skaistā"

Pagājušā mācību gadā Pļavniekkalna sākumskolas skolēni piedalījās fotokonkursā "Mana zeme skaistā". Kā balvu par piedalīšanos konkursā skola saņēma skaistu dāvanu, kas turpmāk rotās skolas telpas. Paldies skolēniem par izrādīto iniciatīvu! Mūsu skolēnu radītos darbus var apskatīt skolas vestibilā, ejot uz sporta zāli.

 

 


 

SIA "MAZĀ BRĪNUMZEME"

27.novembrī Pļavniekkalna sākumskolā viesojās SIA Mazā Brīnumzeme.
Skolēniem darbojoties radošajās darbnīcās bija iespēja attīstīt savu radošuma un sadarbības prasmes. Iepazīt dažādu radošo tehnoloģiju, profesiju un starpnozaru jomu tuvplānus: māksla, mehatronika, arhitektūra,programmēšana, modelisms, animatorika. Katrs varēja izveidot 3D maketu. Nodarbības gaitā kopīgi tika noskaidrots kādas cilvēkprasmes un iemaņas nepieciešams attīstīt, lai būtu konkurētspējīgi nākotnes profesiju tirgū.
Nodarbības notika Valsts programmas “Latvijas skolas soma “ ietvaros.

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - vairāk bildes

 


 

IZDZĪVOSIM LATVIEŠU ZIEMASSVĒTKU TRADĪCIJAS

 


 

PROJEKTA ERASMUS+ “CANDLE WISDOM” KOORDINATORU TIKŠANĀS

15. un 16. novembrī Pļavniekkalna sākumskolā norisinājās projekta Erasmus+ “Candle Wisdom” koordinatoru tikšanās. Viesi bija ieradušies no Turcijas, Itālijas, Somijas un Portugāles. Katras valsts pārstāvji iepazīstināja ar valsti un savu skolu. Sanāksmē tika pārrunāts un spriests par tālākā projekta realizāciju. Vienojāmies par informācijas izvietošanu dažādās vietnēs.

No katras valsts uz logo atlases 2.kārtu tika izvirzīti 3 labākie darbi. Nobalsojot uzvarēja Selin Kumdelen no Turcijas.

Viesi piedalījās skolas svinīgajā līnijā “Latvijai-100”.

Vizītes noslēgumā tika veikta aptauja. Viesu komentāri bija pozitīvi un uz sadarbību orientēti!

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - bildes

 


 

100. gadi nacionālai operai un baletam

Gandrīz reizē ar Latvijas valsti savu 100. dzimšanas dienu svin arī Latvijas Nacionālā opera un balets. 3.a, 4.a un 4.b klašu skolēni devās turp, lai pamatīgi izpētītu skaisto ēku no iekšpuses - un ne tikai no skatītāju sēdvietu redzesleņķa. Kopā ar zinošajām gidēm bērni pabija gan uz skatuves, gan prezidenta ložā, iepazina mēģinājumu telpas un uzzināja, cik daudz jaunu tērpu top uz izrādēm, kas notiek orķestra bedrē, kāds izskatās milzīgais skatuves lifts un vēl daudz ko citu. Atceroties tikko nosvinēto Latvijas simtgadi, pēc ekskursijas tapa arī fotouzņēmumi pie Brīvības pieminekļa. Pasākums tika apmaksāts no “Skolas soma” līdzekļiem.

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - bildes


"LATVIJA, LATVIJA, MŪSU MĪĻĀ ZEMĪTE,
DZIEDAM TEV ŠO DZIESMU MĒS NO SIRDS!"

Izdziedot dziesmā savu mīlestību Latvijai, Pļavniekkalna sākumskolas skolēni, skolotāji, vadība un pārējie darbinieki sveic visus Latvijas simtajā dzimšanas dienā, novēl būt īsteniem savas zemes patriotiem un aicina ieguldīt savu darbu, spēku un sirdsdegmsi, lai Latvija arī nākamajā simtgadē turpinātu plaukt un ziedēt, augt diženumā un varenumā! Priecīgus svētkus!

Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - video


STĀSTS “UPE, KAS SAUCAS PAR TAUTU”.

Arī mēs - Pļavniekkalna sākumskolas ansamblis, 11.novembrī saplūdām vienotā plūdumā ar daudziem citiem Ķekavas novada bērniem, skolēniem un jauniešiem, lai uzburtu stāstu “Upe, kas saucas par tautu”. Kaut arī gatavošanās darbs bija grūts un ļoti intensīvs, svētku prieks un emocijas lika aizmirst ieguldītā darba smagumu. Īpaši patīkamu un “saldu” pasākuma noslēgumu izbaudījām, pateicoties skolas direktorei Agita Baltmane, kura bija sarūpējis mums garšīgu pateicības dāvaniņu!

 


 

Patriotu nedēļa


Ieskandinot Patriotu nedēļu, mūsu skolas ansamblis viesojās pirmsskolas izglītības iestādē "Bitīte", lai kopīgi ar mazajiem mājiniekiem dziesmās pieminētu Latvijas brīvības cīnītājus. Koncerts izdevās sirsnīgs un emocijām bagāts. Paldies, Līva Dāce,par uzaicinājumu! Ceram uz ražīgu sadarbību arī turpmāk!

 

 



Skolēnu autobusa maršruta izmaiņas

13.11.2018. izglītības, kultūras un sporta komitejā Nr. 12. saskaņoja skolēnu pārvadājumu maršrutus.

Izmaiņas:

No 12.11.2018. maršruts Nr. 7 tiek saīsināts: rīta un pēcpusdienas reisa apgriešanās vieta tiek pārcelta NO LIELUPES uz ROSMES ielu. No 20.11.2018. maršrutos NR. 2, 4, 5 - BRAUKS LIELĀKAS IETILPĪBAS

AUTOBUSS Mercedes Benz Sprinter KP 9600.

No 20.11.2018. Maršrutā Nr. 6 rīta reisā izbraukšanas laiks no Valdlaučiem pārcelts no 7: 25 uz 7:20.

No 20.11.2018. Maršrutā Nr. 6 (caur Pļavniekkalna skolu) rīta reisā izbraukšanas laiks no Valdlaučiem pārcelts no 7: 25 uz 7: 20. Tātād arī zemāk minētajās pieturās:

A7 (RIMI) - pagrieziens uz Baložiem - pagrieziens uz Katlakalnu – Vidēji - Ādiņas - Pļavniekkalna sākumskola – Pa Pliederu ielu – Ķekavas vidusskola - Ķekavas sākumskola izbraukšanas laiks būs par 5 minūtēm ātrāks.

 

šeit variet apskatīt Ķekavas novada skolēnu autobusu maršrutu sarakstu no 20.11.2018.pdf

 


PROJEKTS “PŪCES GUDRĪBA”

 

Pļavniekkalna sākumskola uzsāk īstenot Erasmus+ skolu partnerības projektu “Pūces gudrība” (Candle wisdom).

Šī gada septembrī Pļavniekkalna sākumskola parakstīja finansējuma līgumu ar Valsts izglītības attīstības aģentūru par Eiropas Savienības Erasmus+ programmas starpskolu stratēģiskās partnerības projekta “Candle Wisdom.” īstenošanu. Projekta ietvaros turpmāko divu gadu laikā partneri no piecām dažādu Eiropas valstu skolām – Turcijas, Itālijas, Portugāles, Somijas un Latvijas kopīgi īstenos dažādas aktivitātes, iesaistot gan visu projektā pārstāvēto skolu skolēnus, gan arī skolotājus.
Projekta virsmērķis – meklēt inovatīvas metodas, kuras varētu pielietot tādu pamatprasmju kā lasītprasme un rakstītprasme popularizēšanai sākumskolas skolēnu vidū, apmainīties ar pieredzēm par inovatīvām metodēm, kas veicina lasīt un rakstīt prasmi, un to integrēšanu partnerskolu mācību procesā. Tāpat viens no projekta uzdevumiem ir motivēt pamatskolas skolēnus lasīt ne tikai skolas mācību programmu ietvaros, bet arī mājās un izvēlēties lasīšanu kā vienu no brīvā laika pavadīšanas veidiem, kā arī uzlabot skolas mācību procesu ietverot tajā starpkultūru, starptautiskās sadarbības dimensiju.
Projekts norisināsies no 2018. gada 1. septembra līdz 2020. gada 31.augustam un tā galvenās aktivitātes būs skolēnu un skolotāju mobilitātes uz projektā iesaistītajām skolām, tādējādi projekta aktivitātēs tieši iesaistot ~ 550 skolēnus un skolotājus, kā arī viņu vecākus.
Projekta pirmā tikšanās norisināsies Latvijā no šī gada 14.-17. novembrim, kuras laikā galvenā uzmanība tiks veltīta projekta administratīvajiem jautājumiem – tiks saskaņoti mācību mobilitāšu datumi, apspriestas projekta ietvaros plānotās aktivitātes un to laika plāns, partneru pienākumi projektā, kā arī tiks izvēlēts projekta logo.
Iespēju īstenot šo projektu Pļavniekkalna sākumskola ieguva, piedaloties Eiropas Savienības programmas Erasmus+ starpskolu stratēģisko partnerību konkursā. Projekta īstenošanai divu gadu garumā ir piešķirts Eiropas Savienības finansējums 24 290 EUR apmērā.
Agita Baltmane
Pļavniekkalna sākumskolas direktore

 

 

 


 

FOTOKONKURSS "MANA ZEME SKAISTĀ"


Lepojamies ar skolas skolēnu sasniegumiem fotokonkursā "Mana zeme skaistā." Paldies nodibinājumam "Zinātnes un inovāciju parks" par organizēto konkursu.

 

 

 


 

Liels paldies


3.


MŪSU VIESI THE YOUNG AMERICANS

Pagājušas spraigas dienas, kur skolēni sadarbojoties ar Young Americans pārstāvjiem varēja izpausties radoši un atraktīvi. Ir izskanējis brīnišķīgs projekta “Atklāj savu talantu” noslēguma koncerts. Bērni, kuri dzied, varēja izpausties dejā, bet tie kuri dejo – dziedot.

Lai šis pasākums varētu notikt mums bija nepieciešams daudzu cilvēku atbalsts.

Paldies mūsu viesiem Young Americans!

Paldies viesģimenēm par dalībnieku uzņemšanu savās ģimenēs!

Paldies par lielo atbalstu ASV vēstniecībai Latvijā un Ķekavas novada pašvaldībai!

Paldies mūsu sponsoriem un atbalstītājiem:
Dīvam Reizniekam
Baložu kultūras nama vadītājai Ilzei Reinholcei
Ksenijai Langai ( SIA Mario)
Inesei Buliņai (SIA Aniva)
Gintai un Mārim Loginiem ( SIA ‘’Giline for life”)
Agitai Eizenbergai ( Ķekavas novada fonds)
Tulkiem Evijai un Kristīnei.

Paldies skolotājiem un darbiniekiem!

Īpašs paldies skolotājai Agnijai Grigorei par ieguldīto darbu projekta tapšanā.

Nākošais Young Americans projekts plānots 2020. gadā no 5. līdz 7. maijam.

Pļavniekkalna sākumskolas direktore
Agita Baltmane

 

Vairāk bildes šeit:
Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - Neliels ieskats The Young Americans un Ķekavas novada bērnu noslēguma koncertā "Atklāj savu talantu"

 

ĶEKAVAS NOVADA BĒRNI DZIED UN DEJO ĶEKAVAS TAUTAS NAMĀ

Pagājušas trīs spraigas dienas, kur skolēni sadarbojoties ar Young Americans pārstāvjiem varēja izpausties radoši un atraktīvi. Ir izskanējis brīnišķīgs projekta “Atklāj savu talantu” noslēguma koncerts. Bērni, kuri dzied, varēja izpausties dejā, bet tie kuri dejo – dziedot.

Lai šis pasākums varētu notikt mums bija nepieciešams daudzu cilvēku atbalsts.

video:

Šeit var apskatīt video:
Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - Mūsu viesi The Young Americans , Ķekavas novada bērni dzied un dejo Ķekavas Tautas Namā

 

PIRMĀ DIENA "ATKLĀJ SAVU TALANTU!" KOPĀ AR THE YOUNG AMERICANS

 

video:

Šeit var apskatīt video:
Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - Mūsu viesi The Young Americans , Pirmā diena "Atklāj savu talantu!" kopā ar The Young Americans

 

MŪSU VIESI THE YOUNG AMERICANS IR IERADUŠIES UN GATAVOJAS RADOŠAJĀM DARBNĪCĀM

 

Vairāk bildes šeit:
Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā  - Mūsu viesi
The Young Americans ir ieradušies un gatavojas radošajām darbnīcām


 


OLIMPISKĀ DIENA 2018

 

 

 


 

novēlējums


3.


zinību diena


3.


SKOLA GATAVA JAUNAM MĀCĪBU GADAM

Paldies skolotājām par radoši un interesanti noformētām klasēm!

Skolas direktore.

 

vairāk bildes šeit - Pļavniekkalna sākumskolas facebook albūmā


“Atklāj savu talantu”


The Young Americans un Ķekavas novada bērnu noslēguma koncerts "Atklāj savu talantu" 01.10.2018 plkst. 19:00 Baložu kultūras namā

 

 

.



Informācija Pļavniekkalna sākumskolas 1.klašu ( 2018./2019.m.g.)

skolēnu vecākiem


1.    Saskaņā ar MK noteikumu Nr. 591 “Kārtība, kādā izglītojamie tiek uzņemti vispārējās izglītības iestādēs un speciālajās pirmsskolas izglītības grupās un atskaitīti no tām, kā arī pārcelti uz nākamo klasi” 5.un 6.punktiem un Saistošo noteikumi Nr.10/2017 “Par kārtību bērnu reģistrācijai un uzņemšanai 1.klasē Ķekavas novada pašvaldības dibinātajās vispārējās izglītības iestādēs” 25.punktu līdz 1.augustam skolā  jāiesniedz:
•    Iesniegums;
•     Pirmsskolas izglītības iestādes izdotu izziņu par pirmsskolas izglītības programmas apguvi;
•    Bērna  medicīnisko karti (veidlapa Nr.026/u);
•    Valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinumu, ja izglītojamais tiek uzņemts speciālās izglītības programmā, vai, ja viņam ieteikti atbalsta pasākumi mācību procesā, vai pirms mācību uzsākšanas skolā bērns apgūst speciālo pirmsskolas izglītības programmu un vēlas turpināt izglītības ieguvi vispārizglītojošā izglītības programmā;
•    Jāuzrāda vecāka personu apliecinošs dokuments un bērna dzimšanas apliecība.
2.    Saskaņā ar Skolas padomes lēmumu ir skolas forma.
Sīkāka informācija  http://www.marlen.lv/plavniekkalnu-vs/

 

Pasūtījumu pieņemšanas 2018/2019. mācību gadam

Skolas formas apģērbu izgatavošana ar izpildes termiņu

no 10. janvāra līdz 30. jūnijam

no 20. jūlija līdz 31. augustam

no 1. jūlija līdz 30. augustam

no 10. septembra līdz 30. oktobrim

no 1. septembra līdz 30. novembrim

no 30. oktobra līdz 24. decembrim


3.    Mācību grāmatas, darba burtnīcas un dienasgrāmatas nodrošina skola. Jāiegādājas individuālās lietošanas mācību līdzekļi  (saraksts tika izsniegts sapulcē)
4.    22.augustā 19.00 – klases vecāku sapulce.
5.    Pagarinātā dienas grupa ( līdz 15.30 un 17:00)
6.    Interešu izglītības pulciņi.

3.




 

 
Joomla 1.5 Templates by Joomlashack